» » » Правило вант-гоффа

Правило вант-гоффа

Правило Вант Гоффа

В області хімії використовується багато правил, які дозволяють виконати завдання по конкретним формулами. Одним з таких правил є правило Вант Гоффа, яке було встановлено емпірично, а значить, перш ніж отримати його, вчений провів безліч експериментів, які і дозволили йому вивести певну формулу. Отже, в чому ж суть правила Вант Гоффа? Воно дозволяє визначити в першому наближенні, наскільки температурний режим, викликаний хімічною реакцією, впливає на її швидкість. Але це правило може розглядатися в якості такого, якщо необхідно оцінювати швидкість реакції в невеликому температурному діапазоні. В основному, використовується температурний інтервал від 0 ° C до 100 ° C. Сформульоване Вант-Гофф правило в оригінальній версії звучить наступним чином:

При збільшенні температури на кожні десять градусів постійна (константа) швидкості гомогенної елементарної реакції підвищується в 2-4 рази.

Правило Вант Гоффа описує рівняння, вказане на даному малюнку:

Мінлива V1 виступає в якості швидкості реакції за умови, що температура дорівнює величині T1 - мінлива V2 виступає в якості швидкості реакції при температурі, яка дорівнює T2- Y - як температурного коефіцієнт реакції. Для прикладу: за умови, що Y дорівнює 2, то на цю ж величину підвищиться і швидкість реакції, за умови, що підвищення температури буде не більше і не менше ніж на 10 градусів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!