» » » Що таке інформаційні технології?

Що таке інформаційні технології?

Що таке інформаційні технології?

Ми використовуємо термін Інформаційні Технології (ІТ) насправді позначаючи цілу індустрію. Що відноситься до інформаційних технологій? Насправді інформаційними технологіями називають використання комп`ютерів і програмного забезпечення для управління інформацією. Ця сфера відповідальна за зберігання, захист, обробку, отримання і в міру необхідності передачу інформації.

У 1960-х і 1970-х роках термін інформаційні технології (IT) був не особливо поширеною фразою, якою користувалися працівники банків і лікарень. Даний термін використовувався для опису процесів зберігання інформації. А в нашу еру "безпаперової" роботи, коли буквально всі сфери людської діяльності комп`ютеризовані, ця фраза стала повсякденній.

Дана галузь сучасного життя утворилася не так вже й давно. У відносно недавньому часу відділ інформаційних технологій міг складатися з усього лише одного комп`ютерного оператора, який зберігав дані на магнітну стрічку, а її клав у шухляду. Існують цілі підручники про історію інформаційних технологій, де представлені найрізноманітніші інформаційні ресурси і способи отримання інформації, і навіть є перелік 10 кращих IT помилок.

Для того, щоб говорити про відділ інформаційних технологій, потрібно знати, що відноситься до інформаційних технологій. Для даного відділу необхідною умовою є наявність комп`ютерів, мережі, програмного забезпечення, а також іншого обладнання: серверів, систем управління базами даних і іншого. Звичайно, цій сфері необхідні не тільки технічні пристрої, але і висококваліфіковані людські ресурси: програмісти, системні адміністратори, адміністратори баз даних і принаймні один менеджер.



У перші дні розвитку комп`ютерних технологій не було такого поняття, як ступінь бакалавра в галузі ІТ. Розробка програмного забезпечення та комп`ютерного програмування доручалася вченим і інженерам - математикам. З плином часу і появою передових технологій, світ перейшов в інформаційну епоху, а спеціалізовану освіту для нової, затребувану професію стало обов`язковою умовою. На даний момент утворення в сфері ІТ теж поділяється на кілька гілок. Існують також окремі короткострокові курси, створені для ознайомлення з тим, що таке інформаційні технології, і для оволодіння однією з галузей ІТ.

Сьогодні вже неможливо уявити життя сучасної людини без передових інформаційних технологій. До початку 21-го століття майже кожна дитина в західному світі, та й інших частинах світу, знав, як використовувати персональний комп`ютер і що є інформаційною технологією. Компанії інформаційних технологій пішли далеко від використання стрічок для зберігання інформації, створивши різнорідні зовнішні і внутрішні носії інформації. А замість одного комп`ютерного оператора з`явилися взаємопов`язані мережі співробітників, які зберігають інформацію на серверах, часто десь далеко від місця діяльності будь - якої організації. На даному етапі розвитку інформаційних технологій, мається на увазі в період розквіту інтернету, однією з найактуальніших проблем даної сфери є забезпечення безпеки інформації.

Підсумовуючи всю вищевикладену інформацію, можна зробити висновок, що людина з 21-ого століття не може не знати, що таке інформаційні технології, так як щодня ними користується. Комп`ютери та все, що з ними пов`язано і представляють інформаційні технології.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!