» » » Що таке ресурс?

Що таке ресурс?

Що таке ресурс?

Термін "ресурс" використовується в багатьох сферах діяльності. Він застосовується в економіці, інформаційних технологіях, природокористуванні, туризмі, інженерії, політиці, машинобудуванні та інших сферах.

Що таке ресурс? Ресурсом можуть називатися певні запаси, можливості, умови, представлені в кількісному вираженні. Ресурс - це потенціал, який при належному перетворенні може принести бажаний результат.

Людство використовує ресурси Землі. Вони можуть бути невідновлюваних, як запаси нафти і газу, або поновлюваними, такими як лісу. Для економіки мають значення фінансові, матеріальні та трудові ресурси. Капітал є фінансовим джерелом отримання прибутку, тобто ресурсом для інвестування. Сировина, матеріали перетворюються за допомогою основних засобів (обладнання, технологічних ліній, інструментів) в товари, напівфабрикати та інші вироби. Всі основні фонди та матеріальні активи підприємств є матеріальними ресурсами.

Що таке інформаційні ресурси?

Це сукупність відомостей і даних, необхідних для отримання знань. Їх можна черпати з інформаційних систем, якими є бібліотеки, Інтернет, архіви, банки даних, ЗМІ та інші джерела. Вони можуть бути представлені у вигляді документів, книг, статей, дисертацій, методик, спеціальної документації. Інформаційні ресурси дозволяють обгрунтувати рішення і є основою для виникнення нових ідей.

Що таке управління ресурсами?

Це процес, спрямований на ефективний розподіл і використання наявних запасів, фінансових коштів, інтелектуальних цінностей, трудових можливостей персоналу, інформації і інших активів з метою отримання запланованого результату. Всі ресурси повинні використовуватися раціонально, так як їх цінність може бути збільшена в процесі перетворення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!