» » » Скільки байт в мегабайті?

Скільки байт в мегабайті?

Скільки байт в мегабайті?

Свого часу слова "байт" і "кілобайт" вживалися набагато частіше, ніж в наші дні, адже раніше файли були набагато менше. Однак питанням, скільки байт в мегабайті, може задатися будь-який користувач ПК і сьогодні, особливо якщо він скачав багато інформації і потім здивувався, чому ж так швидко закінчилося місце на жорсткому диску. З нашої статті ви дізнаєтеся, скільки байт міститься в одному мегабайті.

Скільки байт в 1 мегабайті

У сучасному світі обсяги інформації зростають як на дріжджах, в зв`язку з чим йде постійне збільшення пам`яті на флешках, жорстких дисках та інших носіях інформації. Для зручності розуміння одиниць вимірювання наведемо такий список:

  • 1 кілобайт містить 1024 байт.
  • 1 мегабайт містить 1024 кілобайт або 1048576 Б (байт), то є 1 мільйон 48 тисяч 576 байт.
  • 1 гігабайт містить 1024 мегабайта або 1048576 КБ (кілобайт). В байтах гігабайт може бути виражений і зовсім фантастичним числом: 1 ГБ = 1073741824 Б або 1 мільярд 73 мільйони 741 тисячі 824 байта!

Отже, ми отримали відповідь на головне питання нашої статті: в одному мегабайті міститься 1048576 байт інформації. Значна цифра, але чи багато це насправді? Скажімо так: більш ніж достатньо для більшості текстових документів, досить, щоб зберегти в пам`яті комп`ютера середнього розміру фото і зовсім мало для різних додатків і ігор, яким вже і гігабайти-то часом не вистачає.



Напевно, вам також може бути цікаво, чому саме 1024 байти міститься в одному кілобайті, а, наприклад, не 1000. Вся справа в тому, що в комп`ютерній термінології числа представлені по-іншому, і тут діє не десятеричная, а двійкова система числення. Наприклад, 1 кілобайт - це 2 в десятій ступені байта, що, відповідно, дорівнює числу 1024.

Якщо ви зацікавилися цією тематикою, вам також буде корисно прочитати і інші наші статті про інформації, зокрема Скільки мегабайт в гігабайті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!