» » » Що таке бінарний?

Що таке бінарний?

Що таке бінарний?

Часто можна почути такі словосполучення, як "бінарний файл" або "бінарні годинник". Що спільного між цими різними поняттями? Мабуть те, що вони бінарні. Що таке бінарний?

Приставка бі- (латинська bi-) означає двоічность. Бінарний - це ознака предмета, який говорить про те, що предмет складається з двох частин або двох елементів.

Що таке бінарний код

Бінарний код - це спосіб записування інформації за допомогою всього двох знаків. Найчастіше ці знаки - 0 і 1. Наприклад, якщо записати за допомогою бінарного коду цифру 0, то це буде 000, 1 - це 001. А ось якщо записувати бінарним кодом інші цифри, які ми звикли сприймати в десятковій системі числення, то вийде : 2 - як 010, 3 - як 011, 4 - як 100 і так далі.

Що таке бінарний файл

Бінарними (двійковими) файли називають тому, що їх структурні компоненти - байти - являють собою комбінацію з 8 символів, записаних бінарним кодом (8-ми бітів). Тобто один байт - це вісім нулів або одиниць в різному поєднанні. Строго кажучи, всі файли - бінарні. Кажуть ще й про текстових файлах, але вони є різновидом бінарних.

Що значить бінарний опціон

Бінарний опціон - це інструмент покупки активів, при якому у інвестора всього два можливих варіанти результату угоди - або отримання фіксованої, заздалегідь відомою прибутку, або втрата всіх інвестицій (все або нічого).



Якщо ви купуєте за допомогою бінарного опціону акції будь-якої компанії, наприклад, на термін 24 години і суму 1 000 $, і акції за цей час підвищаться в ціні на 1%, то ви можете отримати прибуток, скажімо, 80%. І у вас стане не 1 010 $, а 1 800. Зате якщо акції подешевшають на цей же 1%, у вас буде не 990 $, а не залишиться нічого.

бінарні сполуки

Бінарні сполуки - це хімічні речовини, що складаються з двох хімічних елементів. Класичні приклади:

  • вода (H2O), що складається з молекул водню і кисню;
  • все оксиди, в тому числі вуглекислий газ (CO2);
  • аміак (NH3).

Також говорять про бінарних сплавах, тобто сплавах, що складаються з двох металів або металу і неметалла. Так, бронза - це бінарний сплав міді та олова, а чавун і сталь - це бінарні сплави заліза з вуглецем.

Ще є бінарні годинник. Про них читайте в статті Як користуватися годинником | бінарні годинник.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!