» » » Що значить is?

Що значить is?

Що значить is?

В англійській мові є кілька дієслів, які є не зовсім звичайними, а їх використання не завжди зрозуміло людям, які тільки почали вивчати цю мову. Одним з таких дієслів є дієслово to be, а is в свою чергу - це одна з форм цього дієслова. Так що ж означає is? Is - це форма 3-го особи, однини, теперішнього часу дієслова to be. Простіше кажучи, ми можемо його використовувати тільки після слів він (he), вона (she), воно (it) або слів, які можна замінити цим займенником. Наприклад: Президент, це слово можна замінити займенником він, відповідно, після нього в англійській мові буде стояти is. А ось слово хмари, ми не можемо замінити жодним з цих займенників, для нього підійде тільки «вони», якого немає в цьому переліку. Отже, is після нього ми вже не зможемо спожити.

Отже, дієслово to be, а отже і його форма is може вживатися як:

  1. смисловий самостійний дієслово, т. е. дієслово який несе в собі значення бути або існувати. Наприклад: He is at home - Він будинку. Сенс слова is полягає в тому, що він ЗНАХОДИТЬСЯ будинку, просто в перекладі на російську мову це слово є зайвим, і ми його опускаємо. Або She is beautiful - Вона красива (Вона Є красивою). Справа в тому, що в російській мові пропозиція може обходитися без дієслова, а в англійській мові дієслово має бути обов`язково;
  2. допоміжне дієслово, т. е. дієслово, який допомагає утворювати тимчасові форми іншим дієсловам. У таких випадках він взагалі ніяк не перекладається, а служить як помічник. Наприклад: She is writing a letter now. - Вона зараз пише лист. Час - справжнє продовжене. Тут важливо запам`ятати, як утворюється той чи інший час, а сам is буде так само в 3-м особі, однині, теперішнього часу;
  3. модальне дієслово, т. е. дієслово, яка не позначає сам ніякого дії, а виражає відношення до нього. Він висловлює або плановане дію, або розпорядження і накази. І завжди після is в таких пропозиціях варто частка to. У таких випадках is перекладається як «повинен», але в різних значеннях. Розглянемо приклади, які нам все пояснять. Marry is to arrive on Friday - Мері повинна приїхати в п`ятницю (плановане дію). The boss says he is to call her, because it is his job - Директор каже, що він повинен зателефонувати їй, тому що це його робота.


Ось, що означає is ... Звичайно, його не можна вивчати окремо, адже він тісно пов`язаний з іншими формами дієслова to be, зрозуміти які можна тільки в сукупності. Тільки коли граматичний матеріал буде засвоєний в системі, їм легко опанувати.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!