» » » Як утворився англійську мову?

Як утворився англійську мову?

Як утворився англійську мову?

Англійська мова на протязі всього часу свого формування піддавався численним перетворенням і змішання. І так, як утворився англійську мову в тому вигляді, в якому знаємо ми його зараз.

англосаксонський період

Англосаксами називають племена англів і саксів. Вони переселилися до Англії з берегів Ельби і Везера, а також з Ютландії в 5 столітті. Спілкувалися вони на саксонському мові - одному їх нижньогерманській говірок. Через деякий час, підкорені ними кельти асимілювали, так в Англії з`являється англосакський мову спілкування. В результаті набігів вікінгів, а потім і короля південно-західній Британії в 8 столітті відбулося об`єднання сусідніх королівств, яке отримало назву Англія.

Період завоювання Нормандії вікінгами

В 9 столітті вікінги захопили прибережні французькі райони Нейстрии. В той момент Карл Простакуватий - правитель Франції, не мав можливості прогнати загарбників, внаслідок чого було прийнято рішення піти на переговори з ватажком вікінгів - Грольф. Результатом цих переговорів стало те, що вікінги стали фактично власниками північній частині Франції. Тоді вони швидко перейшли при спілкуванні на діалект французької мови.

Період звільнення Англії від датчан



На початку 11 століття вікінги вже не чинили ніякого впливу на Англію. Цим скористався король датчан - Свейн і без праці завоював її. Завдяки правлінню Канаута Великого з 1015 до 1035 р Данії вдалося досягти найвищого розквіту. Треба зауважити, що Англія була частиною держави Канаута. Після його смерті влада данців була повалена. Сталося це в 1042 р Тоді королем Англії став Едуард Сповідник. Він підтримував дуже тісні відносини з герцогствами у Франції. На зміну йому прийшов Гарольд Горвінс, який був за походженням скандинавом. Він відразу ж почав відбивати спроби захоплення Англії королем Норвегії.

Період завоювання Англії Вільгельмом Завойовником

Розмірковуючи над тим, як з`явився англійська мова, слід розглянути ще один важливий період. Вільгельм, правитель Нормандії, в середині 11 століття вирішив зробити спробу по завоюванню Англії. Отримавши благословення від Папи римського, він висадив на півдні Англії п`ятнадцятитисячну військо. Англія не змогла відбитися, її король був убитий в бою. Після цього, Вільгельма проголосили англійським королем, який почав правити Англією відповідно до Нормандськими законами. Англійці, які були корінний елітою, були відсторонені практично від усіх важливих посад не тільки в державі, а й в церкві. При цьому абсолютно все англосаксонські єпископи були замінені єпископами з французьких герцогств, а належали англосаксонської еліті землі були конфісковані, після чого роздані воїнам Вільгельма Завойовника. Крім цього, Вільгельм Завойовник, вигнавши поселення англосаксів, організував на величезних територіях заповідні мисливські угіддя. Так, правляча еліта говорила на Норманський-французькою мовою. Він же вважався офіційною державною мовою, а англосакси спілкувалися на своєму рідному саксонському. При цьому жодна з мов не зміг витіснити інший. Так як з`явився англійська мова? А з`явився він через велику кількість часу шляхом змішування нарманско-французького і саксонського мов, і до кінця 15 століття англійська мова стала державною мовою Англії. В даний час англійська мова є одним з найбільш затребуваних у світі. Для людей, які знають його, відкривається набагато більше можливостей.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!