» » » Як зробити домашній кристал?

Як зробити домашній кристал?

Як зробити домашній кристал?
Як зробити домашній кристал?

Мінерали - складова частина гірських порід, відрізняються не тільки цінними властивостями, але і дуже красивою витонченої кристалічною формою, яка може мати найрізноманітніші модифікації, колірні відтінки. При цьому створити подібну красу можна і вдома, взявши за основу дуже прості складові. Про те, як це зробити, ми розповімо далі.

Робимо кристал з цукру



Вирощені з цукру кристали виходять не тільки красивими, але і дуже смачними. Їх запросто можна подавати до чаю або кави в якості оригінального доповнення або є, як льодяники. Щоб зробити кристал в домашніх умовах, не буде потрібно ні якихось особливих продуктів, ні спеціальних навичок. Все дуже просто.

складові

  • 2 і 1/4 склянки води
  • 5 (і ще жменька) склянок цукрукристал
  • Каструля
  • тонкий папір
  • Шпажки для шашличків
  • прозорі ємності
  • Харчові барвник і ароматизатор, есенція (якщо ви думаєте про те, як зробити вдома кристал не тільки красивим, але і смачним)
  • нитки

Процес виготовлення кристала

  1. У каструлю налийте frac14- склянки води.
  2. Додайте 2 столові ложки цукру.
  3. Помішуючи сироп, дочекайтеся повного розчинення цукру.
  4. Трохи цукру насипте на папір.кристал
  5. Зробіть кріплення для нарощування кристала. Для цього нитками зв`яжіть дві шпажки перпендикулярно один одному. Вертикальна шпажка стане основою для кристаликів, а горизонтальна дозволить закріпити базу на ємності з сиропом.
  6. Візьміть вийшов хрест з шпаг, умочіть вертикальну паличку в сироп, а після обваляйте в цукровому піску.
  7. Проробіть аналогічну процедуру з усіма шпажками.
  8. Після цього залиште палички як слід просохнути. Краще відкласти їх на ніч. Просто акуратно покладіть їх на банки або, наприклад, на тарілки так, щоб частина з цукром не торкалася поверхні - згодом саме на ці крупинки цукрового піску ми будемо нарощувати наші кристали, а тому важливо, щоб вони не обсипалися.
  9. Коли палички просохнуть, можна приступати до подальшої роботи. Для цього вилийте в каструлю 2 склянки води і висипте в воду 2,5 склянки цукру.
  10. На невеликому вогні при постійному помішуванні варіть сироп.кристал
  11. Коли цукор повністю розчинився, потрібно додати решту 2,5 склянки цукрового піску і знову чекати, поки кристали розчиняться.
  12. Після цього візьміть приготовлені ємності (склянки, баночки), в які ви будете поміщати шпажки. Розлийте в них ще гарячий сироп. У кожну склянку можна додати харчовий (!) Барвник потрібного кольору і отдушку, смакову есенцію, щоб зробити домашній кристал по-справжньому ласим частуванням.
  13. Візьміть шпажку і аркушик паперу, проткніть вертикальної шпажкою лист. Тепер помістіть паличку в ємність, прикрийте отвір за допомогою паперу, загнув її на горлечко - це необхідно для того, щоб в сироп не потрапляла пил.
  14. Відкладіть заготовки в сторону - для нарощування кристалів буде потрібно приблизно 7 днів (деякі ростуть швидше, деякі - повільніше), але іноді може бути і більше. Спостерігайте за процесом, і якщо через 7-10 днів ви не побачите великого прогресу, то повторіть всю процедуру заново.


Іншу популярну техніку створення в домашніх умовах кристалів ви знайдете в статті Як виростити кристал із солі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!