» » » Що значить бути в темі?

Що значить бути в темі?

Що значить бути в темі?

Знання тонкощів мови передбачає не тільки досконале володіння лексикою і граматикою, але також знання таких нюансів, як сленг. Російська мова - одна з найскладніших у світі, а його фольклорні пласти давно вже стали притчею во язицех. Але він динамічно розвивається, збагачуючись новими виразами. Наприклад, що означає бути в темі? Які можуть бути значення у цього словосполучення?

Перше і основне значення цієї фрази - добре знати предмет розмови. Тобто, коли людина «в темі», він знає, про що говорять, знайомий з предметом давно і може вільно поговорити на цю тему.

Друге значення - знати добре діло. Коли людина добре вміє танцювати особливий вид танцю, гарно малює в якомусь специфічному жанрі або читає вузьке коло спеціальної літератури - він «в темі» для тих, хто розділяє ці інтереси.

Останнє значення, яке приросло до даного словосполученню зовсім недавно, це приналежність до ЛГБТ-спільноти та БДСМ-тематиці. А в такому випадку, слово «Тема», як правило, пишеться з великої літери, наприклад, "Ти знайомий з Темою?".

Це основні значення словосполучення «бути в темі».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!