» » » Як поліпшити пам'ять і увагу?

Як поліпшити пам'ять і увагу?

Як поліпшити пам`ять і увагу?
Як поліпшити пам`ять і увагу?

Сучасне життя вимагає від нас великих сил і істотних витрат енергії. Більшість нині живих людей навіть і не замислюються про те, що вони в силах економити свої ресурси за допомогою спеціальних методик для розвитку мнемонічних і перцептивних можливостей. Про що піде мова в нашій статті? Ми поговоримо про те, що потрібно зробити, щоб запам`ятовувати і концентрувати свою увагу більш ефективно. Ці вміння знадобляться будь-якій людині протягом усього його життя.

Як поліпшити пам`ять і увагу

Перед вами ряд простих вправ, які можна виконувати в повсякденному житті. Вони не віднімають багато сил і часу, зате чудово розвивають увагу і пам`ять. Дана методика підійде для будь-якого віку, починаючи з віку, коли дитина вже може читати і писати. Ми наведемо лише деякі приклади з повною методики. Ось, як можна спробувати повправлятися:

  • Періодично міняйте звичні руки при виконанні одноманітних дій. Наприклад, почистіть зуби іншою рукою. Не той що зазвичай. Використовуйте ліву руку для роботи з мишею комп`ютера. Відповісте на чергову смс-ку лівою рукою, а не правою. Можна придумати ще масу прикладів зміни звичної руки. Дана вправа чудово розвиває концентрацію уваги і змушує включатися в роботу нові зони кори головного мозку.
  • При ходьбі або бігу постарайтеся повністю занурюватися у свої відчуття. Прислухайтеся до ваших кроків, відчувайте кожен подих вітру на обличчі, помічайте деталі оточуючих вас об`єктів і явищ. Повністю віддавайтеся своїм сприйняттям. Будьте обережні, і не підіть занадто глибоко в себе, інакше прокинувшись, ви можете опинитися в незнайомій вам частини міста. Дана вправа активізує весь ваш мозок для активної роботи. Ви почнете бачити, чути і відчувати по-іншому. Це не тільки розвиває вашу пам`ять і увагу, а й змушує більш повно проживати своє життя.
  • Намагайтеся іноді виконувати звичні дії з закритими очима. Ось, як поліпшити пам`ять і увагу. Дана вправа як не можна краще підходить для розвитку уваги. Ви також розвиваєте свої сенсорні відчуття і починаєте більш точно виконувати звичні дії. Спробуйте з закритими очима зібратися на роботу або навчання, помити посуд або що-небудь написати або надрукувати.
  • Ще одна вправа, яке якнайкраще розвиває вашу пам`ять, полягає в тому, щоб згадати вчорашній день. Робіть це так: в будь-який момент часу подивіться на годинник і постарайтеся пригадати чим ви займалися в цей же час вчора. Згадайте всі деталі. Що ви робили? З ким ви перебували? У що ви були одягнені? Про що ви думали? Спробуйте дати розгорнуті відповіді на ці питання. Багато людей, які пробували дану вправу, залишали досить схвальні відгуки про нього, і говорили про те, що дана вправа дуже цікаво для виконання.
  • Вправа, яке передбачає читання слів навпаки, виявилося дуже дієвим. Проїжджаючи десь на транспорті не лінуйтеся прочитати чергову вивіску навпаки. Прийшов лист? Прочитайте кілька слів навпаки. Читаєте цікаву книгу? Прочитайте кілька виразів задом наперед. Дана вправа чудово розвиває ваш інтелект, пам`ять і мислення.


Як ще поліпшити пам`ять і увагу? Препарати також зможуть вам допомогти. Але для того, щоб зробити правильний вибір, необхідно звернутися до лікаря.

Спробувавши дані вправи, ви помітите, що спочатку вони даються нелегко. Однак ви можете бути впевнені в тому, що через деякий час ваш мозок адаптується до цих навантажень і ви будете клацати ці завдання, як горішки. Будь-який розвиток передбачає активну участь і бажання самої людини. Якщо ви дійсно хочете домогтися підвищення пам`яті і уваги, то запропоновані вправи вам обов`язково допоможуть.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!