» » » Що таке афоризми?

Що таке афоризми?

Що таке афоризми?

Афоризми ... Вони присутні в нашій мові з давніх часів. Свого часу багато вчених намагалися дати визначення того, що таке афоризми. Гіппократ вперше ввів визначення афоризмів.

Знайомство з афоризмами

Афоризми - це закінчені думки, які відрізняються своєю оригінальністю. Вони існують в лаконічній формі, яка добре запам`ятовується і неодноразово повторюється іншими людьми. З самого дитинства ми зустрічаємося з афоризмами. «Знання - сила, незнання - тьма», такий вислів знайоме кожному зі школи. І якщо його проаналізувати, то ми бачимо, як чітко і ясно в декількох словах переданий весь сенс сказаного.

Це поняття прийшло в словник російської мови в 1789 році. Але це не означає, що на Русі ці вирази до тих пір не використовувалися. Люди вже в той час знали, що таке афоризми. Приклади їх ми добре знаємо: «Лагідне слово приборкує гнів», «Скажи, хто твій друг, я скажу, хто ти», «Яблуко від яблуні недалеко падає». Ми добре знаємо сенс того, що несуть ці висловлювання.

Ті афоризми, які складені з декількох слів, найбільш точні, вони дуже влучно передають зміст сказаного. Тільки придумати їх важче. Три-чотири слова дають можливість, щоб їх легко запам`ятовували.

Афоризми - це наша історія



Сьогодні кожен учень знає, що таке афоризм. У літературі вони зустрічаються особливо часто, а також в філософських працях і в повсякденному житті. Ми часто використовуємо їх в розмовній мові.

Ці точні і короткі висловлювання придумані на багато тем: любов, гроші, релігія. Існують також афоризми про афоризми. Про них можна розповідати дуже багато, їх можна назвати окремим видом мистецтва. Але плоди цього мистецтва, в основному, виходять з минулого, а сучасних висловлювань, які б були точними і розумними, несли за собою якусь мудрість, дуже мало.

За афоризмів можна вивчати історію, тому, що в них відображається реальність минулого. Авторами влучних висловлювань були поети і вчені середньовічного Сходу, полководці, знатні в світі люди.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!