» » » Що таке ера?

Що таке ера?

Що таке ера?

Слово "ера" має не один сенс, проте воно завжди означає якийсь дуже великий період часу. Давайте розберемося, що таке ера, трохи докладніше, і розглянемо, як можна застосовувати дане слово. Ера - це система літочислення, яка ведеться від якогось певного моменту. Наприклад: Християнська ера, нова ера, наша ера. Напевно, кожен з нас чув словосполучення "до нашої ери".

філософський сенс

У широкому сенсі слова ера - це великий історичний період, що відрізняється якимось певним ознакою. Наприклад: "З появою інтернету почалася нова ера".

Втім, ера не завжди означає щось конкретне. Фраза "нова ера в історії людства" може не тільки застосовуватися з прив`язкою до певного році або науковому відкриттю, але і просто передавати весь великий сенс тієї чи іншої події, наприклад: "Якщо кожен з нас стане гуманним, - це буде нова ера в історії людства ".

геологічна ера

У геохронологічної шкалою - геологічної часовій шкалі історії землі, яка застосовується в геології і палеонтології як календаря для проміжків часу в сотні тисяч років, - є інтервал "ера", за яким можна від походження землі і до наших днів нарахувати всього 11 поділок. Це найбільше хронологічний поділ історії землі в геології.

Кожне з поділів має свою назву - Кайнозой, Мезозой, Палеозой, неопротерозой, мезопротерозой, палеопротерозой, неоархей, мезоархей, палеоархей, Еоархей і Гадейський Еон.

Більше значень цікавих термінів шукайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!