» » » Хто такий художник?

Хто такий художник?

Хто такий художник?

Художник - це людина, яка займається образотворчим мистецтвом. Досить скупе поняття для настільки творчої професії, чи не так? Мабуть так. Давайте тоді подумаємо, хто такий художник по суті? По суті своїй це людина, яка вміє створювати на полотні нові світи, небачених красунь і наймудріших графів, а часом і щось зовсім абстрактне, однак викликає неймовірні емоції.

Образотворче мистецтво в давнину

Образотворче мистецтво - відмінна можливість реалізувати себе, а людина, як відомо, завжди прагнув до втілення творчого потенціалу, і тому не дивно, що перші художники з`явилися ще в кам`яному столітті. Роль полотна тоді грали стіни кам`яних печер і різного роду предмети побуту стародавніх людей, а фарбами художникам служили вугілля і мінеральні барвники.

Художники зі світовим ім`ям

Звичайно, імена древніх художників до нас не дійшли, але в історії є маса геніїв образотворчого мистецтва, з творчістю яких може познайомитися кожен з нас. Роботи цих художників можна побачити не тільки в найкращих галереях світу, але і знайти в інтернеті у великій кількості. Сальвадор Далі, Поль Гоген, Ван Гог, Пабло Пікассо, Клод Моне, Мікеланджело, Караваджо, П`єр Огюст Ренуар ... список можна продовжувати нескінченно - світові відома маса талантлівейшіх майстрів образотворчого мистецтва.

Неоднозначність сприйняття художників



Не всі визнані майстри однаково улюблені і шановані в народі. Пабло Пікассо - типовий приклад неоднозначного ставлення. Мабуть, в світі є тільки два типи людей - ті, хто обожнює Пікассо, і ті, хто вважає його творчість дивним і безглуздим. Справа все в тому, хто Пікассо малював у стилі, послідовники якого рідко ставали відомими, а тому на тлі імпресіоністів Моне і Ван Гога, кубізм Пікассо здається багатьом людям дивним і не вартим уваги. Однак, Пабло Пікассо, так чи інакше, визнаний геній.

Та й взагалі, як то кажуть, «художника образити може кожен», але перш варто, мабуть, постаратися самому щось створити.

Читайте також статті Які є художники і Як стати художником.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!