» » » Що таке ідентифікація?

Що таке ідентифікація?

Що таке ідентифікація?

Ідентифікація - це ототожнення якогось невідомого об`єкта з іншим, відомим об`єктом на фоні збігу певних ознак. У різних областях знань це слово має свої більш конкретні і специфічні значення.

Розглянемо, що таке ідентифікація, на декількох характерних прикладах.

особистісний аспект

Якщо взяти соціологію і психологію, то тут під ідентифікацією розуміють ототожнення людини з групою, образом або ідеалом, і застосовують це слово для систематизації, класифікації та аналізу. У криміналістиці ідентифікація особистості відбувається через порівняння ряду ознак, зокрема, відбитків пальців, групи крові, почерку, голосу. З філософської точки зору ідентифікація людини відповідає на питання про те, як він ставиться до самого себе.

інформаційний аспект

Ідентифікація автоматизованих та інформаційних систем передбачає розпізнавання суб`єкта, наприклад, користувача цих систем. Для цього користувача реєструють в системі, привласнюючи йому унікальний код - логін. Потім система, виявляючи цей ідентифікатор, однозначно визначає користувача і відрізняє його від будь-якого іншого. Аналогічним способом відбувається ідентифікація і в інших інформаційних системах. Наприклад, ідентифікація по електронного підпису, по банківській карті, по штрих-коду і іншим ідентифікаторів.

Значення і приклади використання інших слів і понять можна дізнатися в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!