» » » Що таке контур?

Що таке контур?

Що таке контур?

У терміна «контур» є загальне визначення, яке означає замкнуту лінію, кордон, обрис якого-небудь предмета або геометричної фігури. Однак в різних областях людських знань слово «контур» має своє, конкретне значення. Про деякі з цих значень і піде мова далі.

Що таке контур: визначення різних значень

Найчастіше слово «контур» використовується в його геометричному значенні, під яким розуміється межа плоскої фігури. Є й інші значення цього слова.

Що таке контур електротехнічний

Контур з точки зору електротехніки є простою замкнуту ланцюг, що складається з однієї або декількох послідовно з`єднаних гілок. Тобто замкнутим контуром можна назвати будь-який замкнутий шлях, який проходить через гілки ланцюга.

Що таке контур інформаційної безпеки

КІБ - контур інформаційної безпеки - це спеціальний програмний комплекс, який використовується для того, щоб контролювати витік корпоративної інформації і допомагати вчасно виявити спроби несанкціонованого доступу до неї. Цей комплекс був розроблений в Росії. Він діє в межах комп`ютерної мережі корпорації, контролюючи її внутрішній інформаційний простір, а також широкий спектр каналів комунікації.

Що таке контур картографічний



У картографії контуром називається така лінія на карті, за допомогою якої з`єднуються точки рівної висоти. Якщо контури розташовані на невеликій відстані один від одного, то це означає, що схили височини дуже круті. Контурами на великій відстані позначають слабо горбисті ділянки земної поверхні, а відсутність подібних контурів на карті означає, що дана ділянка плоский.

Що таке контур заземлення

Контур заземлення зазвичай монтують навколо будівлі по периметру стін. Якщо розглянути заземлитель зверху, можна помітити, що він змонтований по контуру об`єкта: саме тому він і називається контуром заземлення. Фактично ж, він являє собою групу вертикальних електродів, які з`єднані горизонтальним провідником. Такі електроди монтуються біля об`єкта на невеликій відстані один від одного. Заземлюючим елементом в такому пристрої зазвичай служить або сталевий куточок, або арматура (довжиною в 3 метри). Сталева смуга розміром 4х40 мм використовується як сполучний провідника. Її укладають в заздалегідь підготовлену канаву в півметра завглибшки. З`єднується провідник з заземлювачів за допомогою електричної або газового зварювання - газосварки.

Що таке контур ГВП

Контур ГВП - це замкнута система трубопроводів. Основним елементом такої системи є водоводяний теплообмінник. Один його контур використовується для циркуляції теплоносія системи опалення (гаряча вода), а по іншому подається холодна водопровідна вода.

Природно, поняття «контур» можна зустріти і в інших науках, однак маючи загальне уявлення про те, що таке контур, про їхнє значення можна здогадатися самостійно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!