» » » Що таке колекція?

Що таке колекція?

Що таке колекція?

Багато людей в різні часи і в різних країнах любили і люблять що-небудь збирати, а по-іншому сказати - колекціонувати. Предмети мистецтва, артефакти, монети, марки, та багато чого ще - всі ці предмети, зібрані і впорядковані будь-ким, і можна визначити даним поняттям. Що ж таке колекція в загальноприйнятому розумінні цього слова?

значення

Саме слово «колекція» походить від латинського поняття «collectio», що означає «збирання, збір, збори предметів». Причому, не проста збирання, а систематизоване, яка об`єднана з будь-якою ознакою. Колекція повинна бути внутрішньо цілісної і тематично обгрунтованою. Вона може належати конкретним власникам (приватним особам), організаціям, навіть - державам.

можлива тематика

Що зазвичай збирають (колекціонують)? Так, практично все, що завгодно. Предмети можуть об`єднуватися з будь-яким зовнішнім або внутрішнім ознаками: походженням, території, часу створення тощо. Починаючи від пивних банок і кришечок з різноманітними зображеннями, закінчуючи сліпучими діамантами і алмазами, які не мають ціни!

приклади колекцій

Найцінніші, безумовно, колекції предметів мистецтва - приватні і державні. Адже по суті справи, музей - це виставка колекцій. Також історично і науково високо оцінюються колекції археологічних знахідок. Дуже популярні серед населення колекції марок, значків, монет. Колекціонери всіх країн і народів, як правило, дорожать своїми зборами предметів, обмінюються і пишаються ними.

Замикають список «дивні» колекції - примхи певних, оригінально мислячих індивідуумів, зазвичай не зовсім зрозумілі решті публіці: ланцюжки від унітазів, кришечки з написами, морські камінці з дірочками, пляшки і етикетки від них.

Що можуть означати інші слова, читайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!