» » » Що таке конкурс?

Що таке конкурс?

Що таке конкурс?

Багато людей для того, щоб упевнитися у власному таланті, отримати суспільне визнання, оцінку своєї творчості і умінь, беруть участь в конкурсах. Розглянемо докладніше, що таке конкурс, як проходять конкурси та якими вони бувають.

Конкурс - це змагання кількох учасників в області науки, мистецтва та іншого з метою визначити кращого з них, переможця, який отримає нагороду. Конкурси часто проводяться в кілька етапів. До основних відносяться відбірковий, основний і фінальний. На першому вибираються кандидати для змагань, на другому проводяться змагання між учасниками, на третьому відбувається боротьба найсильніших, в результаті якої і виявляють переможця.

приклади конкурсів

  • Науковий або творчий шкільний конкурс. Школярі готують свої наукові або творчі роботи і представляють їх журі. Якщо це наукова робота, то потрібно захистити свою роботу, представити її в найбільш вигідному світлі. Журі обирає найсильнішого, який також може брати участь в наступному етапі конкурсу вже між різними школами.
  • Конкурс на вступ до ВНЗ. Абітурієнти повинні скласти іспити, потім серед них вибирають кращих, які отримують бюджетні місця і право на безкоштовне навчання.
  • Конкурс краси. Прекрасні учасниці змагаються за звання титулу найчарівнішою і привабливою. Крім зовнішніх даних, оцінюють розум учасниць, їх творчі здібності, громадську діяльність. Багато хто ставиться скептично до подібних конкурсів, вважаючи, що вибір найкращої дівчини носить суб`єктивний характер з різних причин.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!