» » » Що таке креативність?

Що таке креативність?

Що таке креативність?
Що таке креативність?

Для того щоб розвиватися і прогресувати, люди потребують креативності. Завдяки креативності окремих людей або груп людей ми постійно отримуємо щось більш вдосконалене або зовсім нове, яке може зробити життя простіше і легше. Що ж це таке - креативність, який сенс захований в цьому слові? Поговоримо про це докладніше, з`ясуємо, що є креативністю, як вона виникає і в чому може проявлятися.

Що таке креативність: визначення

Слово креативність походить від англійського create, що в перекладі означає "творити", "створювати". Креативність - це творчі здібності людини, які допомагають йому створювати і втілювати в життя нові ідеї, які не вписуються в традиційні схеми. Креативність допомагає вирішувати стандартні питання і проблеми незвичайним чином, знаходити нові шляхи і способи. Можна сказати, що креатив є не тільки творчістю, але ще і здатністю до незвичайного нового бачення ситуації або проблеми.

критерії креативності

Креативність - спосіб самореалізації особистості. Креативна особистість на рівні інтуїції відчуває, що необхідно для створення нової ідеї: перевернути все з ніг на голову або додати всього одну деталь скласти по-іншому щось вже звичне або придумати принципово нове.

Критерії креативності можна визначити так:

  • створення нового з використанням того, що вже є, при цьому відмова від стереотипності мислення;
  • гнучкість і оригінальність розуму;
  • сприйнятливість - вміння помічати незвичайні деталі, невизначеності і суперечності, швидка переключення з однієї ідеї на іншу;
  • схильність до синтезу та аналізу;
  • метафоричність - готовність працювати в нестандартних умовах, схильність до асоціацій, вміння бачити в складному просте і навпаки;
  • здатність відчути правильний напрямок думки інтуїтивно;
  • здатність розробляти свої ідеї в деталях;
  • вміння генерувати велику кількість різноманітних ідей;
  • задоволеність - підсумок роботи креативного мислення.

Де використовується креативність?



Креативні люди креативні у всьому: і в роботі, де вони придумують, як можна швидше і якісніше виконати свої обов`язки, і в звичайному житті, де вони створюють в побуті всякі корисні штуки, і в романтичних стосунках, де їх залицяння відрізняються особливою оригінальністю. Креативити в міру можна всюди.

Однак якщо говорити про конкретні областях, в яких креативність особливо важлива, то в якості прикладів можна навести такі:

бізнес



Креативний підприємець.Креативність в цій області може зіграти вирішальну роль. Придумав і реалізувавши нову ідею, можна дуже добре розвинути свій бізнес, якому не завадять конкуренти, тому що ви перший в цій області.

Реклама

Креативна реклама.Тут креативників греблю гати, у кожного працівника з даної області обов`язково має бути це якість. Креативність допомагає прорекламувати нову продукцію під таким кутом, щоб покупець вирішив, що даний товар - саме те, що йому потрібно.

мистецтво

Креативний музикант.Тут також кожен творець музики, літератури, кіно, живопису або скульптури за своїм креативним. Будь-який твір мистецтва - це результат креативного праці. Найбільш креативні ті, які не дотримуються традиційних ідей для створення своїх творів, а придумують нові шляхи в своїй області. Так виникають нові стилі музики, жанри кіно і т. Д.

По суті, креативність може стати в нагоді в будь-якій області. Наприклад, у навчанні, навіть при наявності певних схем навчання і правил поведінки для викладача, можна зіткнутися з труднообучамостью дитини або декількох дітей. Стандартні схеми навчання не працюють, потрібен креативний підхід.

У науці, де також користуються традиційними засобами вивчення тих чи інших об`єктів або явищ, теж потрібно креативний підхід, якщо старі методи не працюють. Завдяки креативності придумують нові предмети, нову техніку. Будь-яка ситуація, в якій не працюють традиційні шляхи вирішення проблеми, вимагає креативності.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!