» » » Що таке легіон?

Що таке легіон?

Що таке легіон?

Будь-який хлопчисько знає, що таке легіон, - загони військ він вибудовує, ще граючи в солдатиків. Але у даного слова, крім значення війська, є ще тлумачення. Давайте розберемо їх.

У загальному розумінні легіон є свого роду організаційної одиницею армії. Вперше легіони з`явилися в шостому столітті до нашої ери в Стародавньому Римі. Легіони складалися з п`яти або шести тисяч піхотинців, а також декількох сотень вершників. За своїм типом організацій легіони представляли собою племінне ополчення.

Слід відрізняти римські легіони від легіонів інших народів. Наприклад, єврейський легіон є історичним терміном, до нього можна віднести єврейський полк легкої кавалерії, який брав участь у повстанні Костюшка в Польщі.

У Хорватії елітні піхотні підрозділи називалися Чорний легіон. Бійці Чорного легіону воювали під час Другої світової війни.

Українським легіоном неофіційно іменувався ряд військових формувань, які утворювалися за національною ознакою під час Першої і Другої світової війни.

Існує також термін "Французький Легіон". Детальніше про Французькому Легіоні, а також про те, як в нього потрапити, можна прочитати в статті Як потрапити у Французький Легіон.

Таким чином, легіон позначає деякі військові організації.

Також легіоном можуть називати якесь незліченна безліч, безліч (з євангельського вираження: легіон бісів).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!