» » » Що таке миро?

Що таке миро?

Що таке миро?

Слово «миро» використовувалося в старослов`янській та давньогрецькою мовою і означало ароматичне масло. Але що таке миро і як його приготувати, розберемося в нашій статті.

Миро - це ароматне масло, яке спеціально готується і освячується для використання в миропомазанні.

Значення і походження слова

Повсюдно в православ`ї миро використовується для освітлення будівлі, вівтаря і стін. Як в Вірменської апостольської церкви, так і в католицькій релігії миро застосовують під час висвячення єпископів і священиків.

У православ`ї миро зберігається в спеціальних посудинах, званих мірніцамі, вони ставляться на вівтар.

Перший раз про миро згадується в Святому Письмі в книзі Вихід. Спеціально приготовану мазь, що складається з різних пахощів, застосовували для помазання шатра зборів і ковчега засвідчення.

Минуло кілька століть після утворення християнства, і миро стали застосовувати для помазання християн після таїнства хрещення. Це священнодійство виконувалося на престолі або вівтарі. Особливого поширення даний обряд набув уже в 4-му столітті нашої ери.

Крім того, дане слово позначає речовина, що виділяє іконами або мощами в процесі мироточення.

Застосування даного слова

Дуже часто можна чути вислів "одним миром мазані", що вказує на схожість людей (часто - з зневажливим відтінком). Синонімом цього виразу можуть бути "два чоботи пара" або "одного поля ягоди".

Якщо вас цікавлять інші визначення, то прочитати про них можна в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!