» » » Що таке монета?

Що таке монета?

Що таке монета?

Слово "монета", головним чином, використовується тільки в одному значенні - грошовий знак, зроблений з металу, якому відповідають певна форма, гідність і вагу.

Давайте розберемося з тим, що таке монета в даному значенні, трохи докладніше, а також розглянемо ще одне значення терміна, яке мало кому відомо.

Монета як грошовий знак

Отже, як ми зазначили вище, монета - це металевий грошовий знак певної вартості, ваги і форми. Існує версія, що перші монети винайшли римські боги Янус і Сатурн, при цьому назвали монети монетами не просто так.

У Стародавньому Римі досить відома була богиня Юнона, яка відрізнялася тим, що безліч разів попереджала римлян про швидкі землетрусах і нападах. Вона мала храм Монета (слово "moneta" з латинської перекладається як "застереження", що відповідало ролі богині), і в цьому храмі розташовувалася маса майстерень, де карбувалися металеві гроші.

Сьогодні монети карбуються майже в кожній країні, правда, поряд з монетами існують і паперові гроші - купюри. У Росії зараз в активному обігу монети гідності 10 і 50 копійок, 1, 2, 5 і 10 рублів.

Монета як масть

Мало хто знає, але слово "монета" можна також почути в значенні однієї з мастей колоди карт Таро. Всього в Таро чотири масті - Мечі, Чаші, Монети та Жезли. При цьому Чаші також часто називають Кубки, Монети - Пентаклі, Жезли - Палиці. У масті Мечі немає альтернативного значення.

Читайте також:

  • Які банки продають монети
  • Як визначити монету


Увага, тільки СЬОГОДНІ!