» » » Що таке недоліки?

Що таке недоліки?

Що таке недоліки?

Звернувшись за довідкою в словники можна зрозуміти, що існує два типи недоліків. Перший тип пов`язаний з дефектом або небажаним якістю або вадою людини, речі або чого-небудь ще. Під другим же мається на увазі брак, відсутність або недолік необхідної кількості чого-небудь. наприклад:

"Лінь - безумовно, головний недолік Дмитра"

"Слабка стійкість до корозії - головний недолік стали"

З пропозицій видно, що під поняттям недолік мається на увазі певний недолік людини і металу. Також можна сказати:

"Нестача горіхів в людському організмі може спровокувати хвороби серця і розладу нервової системи"

"У відповідь на прохання енергетиків погасити заборгованість, споживачі послалися на недолік фінансових коштів"



Тут недолік передбачає брак корисного речовини в організмі людини (в першому випадку) і мала кількість грошей (у другому). Перераховувати всі можливі приклади можна до нескінченності, проте і цих достатньо для того, щоб отримати докладне уявлення про те, що таке недоліки людини (товару, предмета) і кількості. Розглянемо докладніше кожен цікавий для нас і корисний в побуті тип недоліків.

Що таке недоліки людини?

Порівняно недавно вчений Стівенс виявив, що деякі недоліки людини призводять до депресії і психічного розладу. У цей список входить жадібність, мучеництво, недолік самооцінки, нетерплячість, упертість, зарозумілість і самознищення. Багато з цих вад безпосередньо пов`язані між собою. Так, наприклад, недолік самооцінки в дитинстві стає причиною зарозумілості. До речі кажучи, саме батьки мимоволі закладають в дитині непевність у собі і своїх силах, страх невдачі і боязнь опинитися "негідним". Лише надзвичайна ситуація, в якій людині доведеться вибирати між власними переконаннями і благополуччям близьких і дорогих людей може допомогти йому позбутися від зарозумілості самостійно. В інших же випадках побороти вада допоможе лише психолог.

Таким же "привітом" з дитинства є і нетерплячість. Особливо нетерплячі ті, хто дітьми був змушений завжди і всюди встигати. Музична школа, уроки, спортивна секція, не дивно, що такий недолік, як нетерплячість і схильність до поспіху, людина зберігає і в дорослому житті.

Недолік любові і батьківської уваги перетворюється в жадібність. Залежність від начальника, друзів або супутника життя - в мучительство. Дія проти волі людини стає причиною впертості. Виявлення людиною власних недоліків - це перший крок до позбавлення від них. Поспішайте розлучитися з тими недоліками, які заважають вашому житті, адже ними ви не тільки будете приносити розчарування навколишнім, але і псуєте якість свого життя.

Що таке брак товару?

Недоліки товару в принципі практично аналогічні недоліків людини. Під поняттям "недолік товару" мають на увазі невідповідність запропонованого продавцем предмета або послуги спеціально передбаченим в обов`язковому порядку вимогам. До таких вимог можуть ставитися особливі умови, оголошені в договорі або цілі в яких використовується товар або послуга. Існує окреме поняття, таке, як істотний недолік товару. Що таке істотний недолік товару? Відповідно до Закону "Про захист прав споживача" до списку таких недоліків відносяться вади, які унеможливлюють використання купленого товару або проведеної фахівцем послуги. Також сюди зараховані непереборні недоліки, недоліки, усунення яких вимагає великих витрат і ті, які знову виявляються після того, як були усунуті. Звичайним людям, регулярно звертаються за допомогою до фахівців або купують будь-які товари, а значить, таким стає споживачами, необхідно детально вивчити список істотних недоліків для того, щоб ознайомитися з власними правами і не розчаровуватися від покупки (результатів роботи професіоналів).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!