» » » Що таке платформа?

Що таке платформа?

Що таке платформа?

Часто в житті ми чуємо, наприклад, такі вирази: "Електропоїзд прибуває на другу платформу" або "Гра вийде на платформі Xbox 360". Що таке платформа? Що об`єднує ці різні сфери діяльності?

Слово "платформа" запозичене їх французької мови. У буквальному перекладі воно означає "плоска форма". Таким чином, платформа - це майданчик з плоскою поверхнею, яка може служити опорою для чого-небудь.

Давайте подивимося, в яких сферах життя найчастіше вживається цей термін.

Платформа в геології

В геології платформою називають велику ділянку земної кори з малою інтенсивністю тектонічних процесів і плоским рельєфом. Такі платформи сформувалися більш 500 млн років тому. Розміри платформ досягають декількох тисяч км в поперечнику. Вся європейська частина Росії розташована на Східно-європейській платформі.

Залізнична платформа

Ж / д платформа - це майданчик на місці зупинок поїздів для зручності посадки пасажирів у вагони і виходу з них. Якщо такої платформи немає, то людям доводиться спускатися з вагона на землю по незручній сходах.



Також в сфері залізничних перевезень платформа - це вид рухомого складу поїздів. Являє собою вантажний вагон відкритого типу з рівною майданчиком для перевезення автомобілів, тракторів, танків, контейнерів і т. Д.

Платформа як частина взуття

Тут платформою називають помітно потовщену підошву чобіт, черевик і туфель.

До речі, можете прочитати спеціальну статтю про поєднання взуття на платформі з різною одягом Платформа: з чим носити.

Платформа в інформаційних технологіях

Необхідність уніфікувати і взаімосовмещать технічні рішення і програмне забезпечення від різних виробників привела до розробки стандартних апаратних і програмних комп`ютерних платформ. Основою для таких платформ є тип процесора і тип операційної системи. Купуючи нове ПЗ, ви повинні переконатися, що воно буде сумісне з обладнанням і операційною системою, встановленими на вашому комп`ютері.

Платформа в автомобілебудуванні

В автоіндустрії платформою називають комплекс технічних рішень і застосовуваних комплектуючих, на базі якого виготовляється модельний ряд різних марок автомобілів від одного виробника.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!