» » » Що таке прокуратура?

Що таке прокуратура?

Що таке прокуратура?

Кожному громадянину Російської Федерації слід розуміти, що таке прокуратура і чим займаються працівники прокурорського нагляду. По суті, прокуратура - це особливий незалежний державний орган, який здійснює нагляд за виконанням законів, дотриманням прав людини і притягає до відповідальності порушників законодавчих норм.

Діяльність і повноваження прокуратури РФ викладені в ФЗ «Про прокуратуру Російської Федерації». Вищим органом в системі прокурорського нагляду є Генпрокурор РФ, що затверджується Радою Федерації РФ за рекомендацією Президента РФ.

Свої повноваження працівники прокурорського нагляду здійснюють незалежно від інших органів влади. Таким чином, можна сказати, що прокуратура РФ не підкоряється жодній з гілок влади: ні законодавчої, ні виконавчої, ні судової. Хоча за фактом питання про місце, яке займає прокуратура в системі державних органів РФ, залишається дискусійним.

Згідно з офіційними законодавчим актам, прокурор має право безперешкодно проходити на будь-які території піднаглядних органів, запитувати необхідні документи і матеріали, викликати для пояснень громадян РФ, причому не важливо, посадова це особа або пересічний громадянин. Крім того, прокурор має право брати участь у розгляді справ судами і вступати в розгляд на будь-якій стадії.

Додаткову інформацію можна знайти в наступних статтях:

  • Що робить прокуратура
  • Як написати в прокуратуру


Увага, тільки СЬОГОДНІ!