» » » Що таке ракета?

Що таке ракета?

Що таке ракета?

Ракета - літальний апарат, який переміщається в просторі за рахунок дії реактивної тяги, що виникає завдяки відкинути частини власної маси. Політ ракети може протікати без наявності навколишнього повітряного або газового середовища. Давайте розберемося трохи докладніше, що таке ракета і чому вона може літати в космосі.

Ракета: принцип дії

Отже, як ми вже сказали, ракеті для польоту не потрібно середовище, а тому вона може переміщатися в космосі і вакуумі. Двигун ракети може працювати на твердому, рідкому і гібридному паливі.

Штовхає сила, що переміщає ракету, утворюється за рахунок газів, які утворюються при згорянні палива і вилітають в простір через спеціальну частину ракети - сопло. Ракети, як правило, забезпечуються декількома ступенями, які в міру згоряння палива відкидаються.

ракетна зброя

Ракети не тільки запускають в космос, їх також використовують у військовій справі в якості ефективного ураження цілей. Для управління бойової ракетою не потрібен пілот, вони забезпечуються системою самонаведення. Бойові ракети можуть розвивати дуже високу швидкість, вони мають компактні розміри, а тому відрізняються високим рівнем точності і маневреністю.

Ракети в науці

Ракети застосовуються і в наукових цілях, геофізичні та метеорологічні ракети зондують верхні шари атмосфери, головним чином мезосферу і іоносферу.

ракетний спорт

Ракетний спорт передбачає моделювання мініатюрних ракет і їх запуск. Ракетний спорт досить популярний, ті, хто займається цим хобі, навіть організовують змагання, на яких демонструють переваги своєї ракети як в конструкції, так і в польоті.

Читайте також:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!