» » » Що таке рубець?

Що таке рубець?

Що таке рубець?

Багатьом відомо, що під словом «рубець» мається на увазі частина шлунка жуйних тварин. У великої рогатої худоби дана частина шлунка, що складається з гладких м`язових волокон, має дуже великі розміри.

Інші значення слова «рубець»

Рубець в медицині - це ущільнене освіту сполучної тканини. Він утворюється після пошкодження або в разі запалення, коли тканина починає регенеруватися. Наприклад, такий рубець може виникнути, після того як в дванадцятипалій кишці зажила виразка. Крім того, рубець утворюється на м`язі серця після інфаркту або після загоєння звичайнісінькою рани на шкірі. Про способи усунення рубців читайте в статті Як позбутися від рубців.

Рубці бувають атрофічні і гіпертрофічні. На відміну від звичайної рубцева тканина не володіє такою високою функціональністю, хоча і складається з колагену. Приміром, на рубці не росте волосся, так як на цьому місці не відновлені фолікули і потові залози.

Цікаво, що рубець, який утворюється на серце після інфаркту, не приймає участі в скороченні, через що у людини утворюється серцева недостатність.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!