» » » Що таке сценарій?

Що таке сценарій?

Що таке сценарій?

Таке поширене слово, як сценарій, має на увазі під собою твір, яке створено для постановки вистави, кінофільму або ж телепередачі, телесеріалу. У цій статті ми розглянемо, що таке сценарій і поговоримо про його стандартах.

Сценарій і сценарист

Сценарист - це цікава професія. Завданням людини, що працює сценаристом, є написання сценаріїв. Найчастіше при підготовці фільму в роботу вступає кілька сценаристів, роль сценариста може виконувати режисер або ж письменник, за твором якого знімається фільм або серіал. Кожен сценарій налічує чотири основні елементи: описова частина, закадровий голос, титри і діалоги. Діалогам завжди відводиться більше уваги.

Стандарти та умови сценарію

На даний момент чітких стандартів в кіноіндустрії з написання сценарію не існує. Залежно від країни та кіностудії сценарії можуть мати різні стандарти і умови. Відомо, що 80 сторінок сценарію відповідають одному фільму. Будь-який сценарій перед тим, як його відправляють на реалізацію, обов`язково проходить редакцію. Це необхідно для того, щоб оцінити кількість акторів, варіанти декорацій, обсяги зйомки, організацію. Все це, врешті-решт, позначиться на вартості реалізації проекту.

Корисна стаття по темі, яка розповість, яким чином пишеться сценарій - Як написати сценарій.

Загляньте в наш розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!