» » » Як зняти свій фільм?

Як зняти свій фільм?

Як зняти свій фільм?
Як зняти свій фільм?

Ви хочете стати продюсером або режисером. І мрієте зняти свій фільм. Але ось питання, з чого почати. Прочитайте цю статтю, в ній ми розповімо, як зняти фільм в домашніх умовах.

Підготовчий етап

  • Перш за все, викидайте з голови всі думки з приводу того, що для зйомок фільму необхідно багато грошей. А ще бажано мати зв`язку з Люком Бессоном. Все це маячня, який вигаданий простим народом, не мають ні найменшого уявлення про те, як зняти свій фільм.
  • Далі слід визначитися, про що буде фільм. Який його жанр. Художній або документальний. Документальний фільм знімається без акторів. Його можна зняти про природу, про пам`ятник архітектури і т.д. У художньому фільмі повинна бути розказана якась історія, яка розповідає про головних героїв. Вона повинна описувати якийсь знаменний в їх житті етап.
  • Камера. Вона може бути будь-хто. Основне тут - це вміння знімати. Глядача можна зацікавити красивими, яскравими, динамічними кадрами. У кіно багато розмов. І це глядачу часто набридає. Тому потрібно продумувати для персонажів дії, які вони будуть здійснювати під час бесід. Вони можуть, наприклад, спілкуватися за чашкою чаю. Це значно цікавіше, ніж би вони стояли на вулиці просто по стійці смирно.
  • Головні герої, як і всі персонажі, повинні бути цікавими і яскравими. Необхідно продумати їх зовнішність і її особливості, риси характеру. Кожного героя бажано наділити, так званої, «catchphrase2. Так називають коронну фразу якогось персонажа.

сценарій

На відміну від фотозйомки фільм знімається відповідно до заздалегідь розробленого сценарієм. Причому це стосується і документального фільму теж.

  • Вибір теми. Вибирати потрібно тільки ту тему, яка цікавить вас по-справжньому. Так як якість знятого за підсумком фільму залежить від вашої особистої зацікавленості в темі.
  • Необхідно продумати сюжет, він повинен бути цікавим, захоплюючим і динамічним. Фільм повинен чіпляти глядача з першого ж кадру, він повинен змусити його переглянути фільм далі. Якщо в планах зняти який-небудь екшн-фільм потрібно починати його сценою якийсь бійки або погоні. Намагайтеся, щоб виглядало все яскраво і динамічно. Знімайте по кілька дублів, не лінуйтеся. Існує шаблон, по якому будується сюжет фільму: початок, потім зав`язка, 1-е поворотна подія, 2-е поворотна подія, момент прозріння (це коли герой усвідомлює щось важливе, а глядача це чомусь учить), кульмінація (фінальна битва або просто найбільш напружена сцена фільму) і кінець, він, як правило, щасливий.
  • Створення літературного сценарію. У ньому сюжет трансформується в зорово відчутні образи. Тут також повинні бути визначені особливості монтажу для фрагментів фільму.
  • Далі розробляється сценарій постановочний, тобто докладний план зйомки. Фільм розбивається на епізоди, епізоди на кадри. Даються докладні вказівки технічних прийомів зйомки. Якістю відзнятого матеріалу визначається обсяг монтажу. Тому, необхідно заздалегідь, задовго до того, як почнуться зйомки конкретних кадрів, продумати ретельно порядок чергування декорацій і сцен, колірні і яскравість переходи між кадрами, має бути враховано напрямок виходу і входу акторів, їх взаємне розташування героїв у сценах, пози і жести . Повинні бути враховані гучність і тональність звукового супроводу, а також тривалість сцен і окремих кадрів. У всіх кадрах певної сцени необхідно дотримуватися єдність темпу рухів.

монтаж



Для цих цілей можна використовувати програму VideoPad VideoEditor, вона досить проста. Спецефекти створюються за допомогою Adobe AfterEffects. В Інтернеті є багато інформації про те, як знімають фільми. Відео про цей процес в мережі теж досить. На YouTube розміщено велику кількість відеоуроків про те, як користуватися необхідними програмами по монтажу фільму і створення спецефектів.



Після монтажу можна відправляти фільм на всілякі фестивалі, влаштовувати покази в місцевому кінотеатрі, піарити свою творчість. Може з часом вам і вдасться стати відомим на весь світ культовим режисером. І може бути ваше бажання, «хочу зняти фільм на справжній кіностудії», збудеться.

Тепер ви знаєте всі тонкощі і нюанси створення власного фільму. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!