» » » Що таке сингл?

Що таке сингл?

Що таке сингл?

Російська мова так багатий іншомовними словами, що часом не завжди знайоме значення якогось слова, хоча воно означає самі звичні і відомі речі. Одним з таких слів є слово «сингл». Що таке сингл, яке значення даного слова?

Сингл - це звичайна грамплатівка, яка була так поширена за радянських часів, коли були ще програвачі та люди не знали іншої відтворює музику техніки.

На кожній стороні такої пластинки містилася тільки одна музична композиція, але дуже тривала. Цим вона відрізнялася від платівок, на кожній стороні яких було кілька композицій.

Історія синглів

  • Виник термін «сингл» в 1950-і роки минулого століття, щоб можна було відрізняти один від одного дані види грамплатівок. Мелодія на таких пластинках відтворюється протягом п`ятнадцяти хвилин, тобто можна прослуховувати одночасно велику кількість реміксів.
  • У 1980-ті роки сингли стали випускати вже на компакт-дисках, і їх тривалість збільшилася до 60 хвилин.
  • Якийсь час сингли втратили свою популярність, з`явилися більш сучасні носії. Сингли залишилися тільки в колекціях любителів музики, так як часом на них записані були такі композиції, які більше ніде не зустрічаються.
  • Однак в останні роки принцип довгограючих синглів знову став використовуватися. Виконавці викладають їх на своїх сайтах перед виходом чергового альбому, щоб викликати інтерес публіки до нових робіт (наприклад: "Новий сингл привернув увагу фанатів даної групи").

Матеріал про інших словах можна знайти в розділі визначення нашого сайту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!