» » » Що таке тальк?

Що таке тальк?

Що таке тальк?

Тальк - це мінерал, кристалічна речовина. На дотик вдає із себе білий, розсипчастий порошок, іноді може бути і зеленуватого відтінку. Саме за кольором тальку судять про його якість і обробці - чим біліше, тим краще продукт. У промислових цілях використовується мікротальк або ж мелений тальк.

Тальк - досить популярне речовина:

  • Використовується в складі дитячих присипок;
  • Може бути харчовою добавкою, яка позначається як Е553b;
  • Використовується в радіоізоляціонной кераміці;
  • Входить до складу БАДів, виступає в якості джерела магнію і кремнію;
  • Застосовується як наповнювач в наступних галузях промисловості: медичної, лакофарбової, паперової, гумової та інших.

Незважаючи на користь тальку, існують також дослідження, яке показало, що його тривале використання в інтимних зонах людини (незалежно від віку) дуже сильно збільшує ймовірність розвитку пухлини в цих місцях. Також дане дослідження стосується використання тальку в області пахв, так як людина будь-якої статі може захворіти на рак грудей. Працює це так: при регулярному використанні на слизові і у внутрішні частини статевих органів, а також через шкіру потрапляє тальк, який, природно, чужорідний для організму. Його довгий накопичення викликає хронічне запалення, потім виникають сприятливі умови для злоякісного переродження клітин і швидкого зростання ракової пухлини.

У промислових цілях тальк досить-таки корисний, і не викликає раку легенів при його вдиханні. Але зайвий раз все ж потрібно потурбуватися про свою безпеку і відмовитися від застосування тальку в домашніх умовах на користь інших, менш небезпечних аналогів.

Також вам можуть бути цікаві інші статті з розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!