» » » Що буде, якщо є папір?

Що буде, якщо є папір?

Що буде, якщо є папір?

Питання дивний, але не дивовижний. Чого тільки люди не примудряються поїдати: і каміння, і скло, і метал. Один громадянин, бажаючи потрапити в книгу рекордів Гіннеса, примудрився розпиляти і з`їсти автомобіль. А ось що буде, якщо є папір? Спробуємо розібратися.

Якщо є папір, то користі для організму від цього, однозначно, не буде. До складу паперу входить деревна целюлоза, мінеральні наповнювачі та барвники. Деревна целюлоза - продукт, який не перетравлюється людським організмом. Вона не представляє небезпеки для шлунково-кишкового тракту, але, потрапивши в сліпу кишку, може спровокувати приступ апендициту. При проходженні через кишечник неперетравлені целюлоза здатна викликати запор. Більш небезпечні для організму наповнювачі - каолін, тальк, двоокис титану, гіпс. Ці речовини дратують стінки шлунка і кишечника, і можуть викликати гастрит і виразкову хворобу.

Але найбільшої шкоди для організму завдано буде, якщо є папір газетний, так як в її складі є ртуть і свинець - отруйні елементи, здатні викликати отруєння і навіть летальний результат.

Висновок зрозумілий - папір не найкорисніший для людини продукт.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!