» » » Що таке загадка?

Що таке загадка?

Що таке загадка?

Хто з нас не любить розгадувати загадки? Адже це так здорово - поламати голову над чимось цікавим, проявити ерудицію і блиснути знаннями! Але зараз ми розповімо про те, що таке загадка, і яка вона може бути.

Загадка - це один з видів фольклорного жанру, який має на увазі поетичний алегоричне відтворення явища або предмета. Вона заснована на зближенні далеких областей предметно-речового світу метафорично і, звичайно ж, передбачає випробувати відгадувати на кмітливість. Іноді загадка може бути сформульована у вигляді прямого, але каверзні питання - наприклад - «Що буде козі після семи років?», Відповідь буде такою - їй всього лише піде восьмий рік.

Загадки дозволяють розгледіти в звичайних речах поетичну і несподівану сторону. Також завдяки загадок можна тренувати кмітливість, вчитися мислити логічно, а часом парадоксально.

Структура загадок зазвичай відрізняється композиційної чіткістю і граничною стислістю. Ритмічна структура підкреслена римою і багатою звукописью. Наведемо кілька прикладів: без рук, без ніг - на плече скок. Відповідь - коромисло. А ось інша загадка - хто тягає на собі свій будинок? Відповідь - равлик.

Крім звичайних, традиційних загадок, які засновані на грі слів, є також жартівливі загадки, і крої цього - головоломки і шаради. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!