» » » Ким був леонардо да вінчі?

Ким був леонардо да вінчі?

Ким був Леонардо да Вінчі?

Світові відомо безліч розумних і геніальних людей. Когось з них помічають ще за життя, а комусь лаври пошани дістаються тільки після смерті. До Леонардо да Вінчі ставилися по-різному, хтось його вихваляв і ставив собі за приклад, а хтось був упевнений в наявності чорної магії в діях творця. Інакше кажучи, не було людини байдужого до особистості да Вінчі.

Хто він, Леонардо да Вінчі?

Минуло вже майже півстоліття, а особистість Леонардо да Вінчі продовжує розбурхувати уми і свідомість людства. Леонардо да Вінчі можна по праву назвати "Героєм свого часу". Це був воістину велика людина. Він встиг "засвітитися" майже у всіх сферах діяльності свого часу. Перш за все, Леонардо да Вінчі відомий нинішньому поколінню своїми роботами в області живопису і своїм інженерним розробкам. Найяскравіший приклад, який знають всі і кожен - це знаменита картина "Мона Ліза" ( "Джоконда").

Однак список того, в чому встиг відзначитися Леонардо неймовірно великий. Все, за що б він не брався у нього виходило не просто добре, а найчастіше просто разюче. Він був винахідником, художником, вченим, музикантом, архітектором, інженером, поетом, скульптором, анатомом і список можна продовжувати дуже довго. Мабуть, буде непросто знайти людину хоча б з схожим списком досягнень, якщо взагалі вийде. Його винаходи випереджали свій час на сотні років, а художні твори і до цього дня викликають захват і захоплення.

Людина загадка



Ким був Леонардо да Вінчі? Можна відповісти одним словом, генієм. І з цим ніхто не сперечався, однак велика кількість робіт і захоплень майстра засуджувалися. Багато хто вважав, що йому необхідно зосередитися лише на одному, на живопису. Але у Леонардо була своя думка на цей рахунок. Він буквально займався всім, що бачив і в кожну справу він занурювався повністю з головою. Хоча громадськості відомо велика кількість фактів і досягнень з його життя, але також великий і список загадок, пов`язаних з ім`ям Леонардо да Вінчі. Ще за життя особистість да Вінчі була оповита таємницями і легендами.

Можливо, колись і вийде до кінця дізнатися, ким був Леонардо да Вінчі, які таємниці він зберігав, але це відбудеться ще зовсім не скоро або до того моменту, коли в світі з`явиться настільки надзвичайна особистість. 

"Як добре проведений день приносить щасливий сон, так плідно прожите життя доставляє задоволення" - Леонардо да Вінчі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!