» » » Як користуватися динамометричним ключем?

Як користуватися динамометричним ключем?

Як користуватися динамометричним ключем?

На сьогоднішній день найбільш затребуваним інструментом в технічних завданнях є динамометричний ключ. Це стосується будь-якого будівельного або промислового обладнання та будівельних конструкцій. Але, на жаль, далеко не всі вміють правильно використовувати подібний інструмент. Тому в цій статті ми розкриємо всю інформацію про те, як користуватися динамометричним ключем.

Основні види динамометричних ключів

Дійсно, існує цілий набір динамометричних ключів, кожен з них, передбачається для певних цілей. Давайте рассморім всі різновиди і дізнаємося про конкретний призначення кожного з них. Це дозволить вам досягти необхідних результатів при використанні даного ірструмента.

  • Динамометрический ключ «факом» класичний. Він має точність ± 3%.
  • Тріскачка «факом» з точністю ± 4%. Вона призначається для затягування кріплення з односторонньою різьбленням, так як має тільки одностороннє обертання і сигналізатор моменту, який можна регулювати.
  • Динамометрический ключ «Снап-он» з точністю ± 4%. Має рухливу голівку-тріскачку і має можливість регулювання.
  • Тріскачка під торцеву головку розміром ". Його призначення полягає в тому, щоб загортати кріплення, в незалежності від правої або лівої різьби. На кожній з представлених видів, існує своя шкала динамометричного ключа, на яку варто звернути особливу увагу, адже вона свідчить про точність кріплення.

Інструкція з експлуатації



Перед початком роботи з даним інструментом, не менш важливою є інструкція з експлуатації динамометричного ключа, яку в обов`язковому порядку потрібно детально вивчити. В іншому випадку, в своїй роботі ви допустите численні помилки, і як часто трапляється, інструмент зовсім вийде з ладу.

  • Вибираємо модель ключа так, щоб необхідний момент затягування розташовувався в середині діапазону роботи динамометричного ключа.
  • Вибравши відповідну модель, встановлюємо кільце на мітку, де має позначення необхідного нам моменту затягування.
  • Затягуємо кріплення до заданого спочатку моменту. При цьому, ні в якому разі не можна перевищувати заданий момент, інакше інструмент вийде з ладу.
  • Особливу увагу варто звертати на різні пошкодження корпусу, інакше показники кріплення будуть неточними.

Не забувайте про те, що всю інформацію про ту чи іншу динамометричному ключі, обов`язково потрібно дізнатися у продавця-консультанта перед покупкою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!