» » » Як зробити колону?

Як зробити колону?

Як зробити колону?

Красиво виконана колона може послужити чудовою прикрасою для практично будь-якого класичного інтер`єру. Деякі думають, що для того, щоб встановити в будинку колону, потрібно викликати бригаду майстрів зі спеціальними інструментами, яка і займеться виготовленням та монтажем вироби, однак цілком можливо зробити таку колону і самостійно. І про те, як зробити колону своїми руками, ми зараз і поговоримо. Як матеріал для нашої колони виберемо гіпсокартон, оскільки він досить міцний і, до того ж, легкий в обробці.

Як зробити колону з гіпсокартону

Звичайно, колона з гіпсокартону не виконуватиме несучої функції, як це можуть робити колони, виконані з натурального і штучного каменю чи, наприклад, із залізобетону. Зробити таку колону самостійно теж можна, але це досить трудомісткий процес, що вимагає від майстра спеціальних знань. Однак нам колона потрібна, швидше, в якості прикраси, для стилізації, а тому гіпсокартон підійде як не можна краще. Перед тим, як виготовити основу колони, потрібно визначити і розмітити її місце розташування. Для цього креслимо на стелі коло необхідного діаметра, після чого беремо схил і з його допомогою переносимо це коло на підлогу. Тепер беремо гіпсокартонні профілі і згинаємо їх по колу. Для того, щоб це вийшло, потрібно зрізати клини на внутрішній стороні профілю так, щоб гіпсокартон згинався по потрібній траєкторії. Потім кріпимо профілі до стелі і до підлоги дюбелями, для чого попередньо висвердлюємо там отвори дрилем. Вертикальні профілі кріпляться до горизонтальних і фіксуються в пазах. Тут також не зайве буде використовувати схил, щоб перевірити вертикальність конструкції. Недоліки можуть кинутися в очі не відразу, проте потім стануть помітні не тільки вам, але і всім присутнім, тому не полінуйтеся зробити виміри схилом після того, як закріпіть той чи інший елемент основи.

Як зробити колону - зміцнення і оздоблення



Для того, щоб каркас колони був досить міцним, підсильте його посередині за допомогою поперечного профілю. Для цього буде потрібно згинати гіпсокартон. Для згинання гіпсокартону існує два способи - сухий і мокрий. Ми рекомендуємо використовувати сухий спосіб, оскільки при мокрому способі далеко не завжди можливо зігнути гіпсокартон під потрібним кутом. Щоб виконати «сухий» згин гіпсокартону, зробіть клиноподібні пропили по одній зі сторін аркуша, але так, щоб нижній шар картону залишився незачепленим. Якщо ви хочете круто зігнути гіпсокартон, робіть більш часті і широкі пропили, якщо вигин не планується занадто різким, пропили повинні йти менше і рідше. Ну ось, тепер нам залишилося прикріпити виготовлений профіль до каркасу. Для цього оберніть профіль навколо каркаса і прикрутіть його за допомогою саморізів. Головки саморізів потрібно втопити в профілі. Тепер залишилося зашпатлевать всі нерівності на каркасі, а потім вже колону можна обробляти, наприклад, штукатуркою, наклеїти шпалери або навіть нанести спеціальну мозаїку - це вже цілком залежить від вашого смаку. Як варіант: залишаємо гіпсову основу і робимо зверху ліпнину. Після цього не забудьте покрити конструкцію водоемульсіонкой того кольору, в якому ви хочете бачити свою колону. Що ж, тепер ви знаєте, як зробити колону з гіпсу - технологія досить проста і не вимагає якихось спеціальних навичок і умінь.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!