» » » Як кріпити сайдинг?

Як кріпити сайдинг?

Як кріпити сайдинг?
Як кріпити сайдинг?

Сайдинг - це популярний оздоблювальний матеріал, який застосовується для зовнішньої обшивки будівель. Даний будівельний матеріал не тільки покращує зовнішній вигляд будинку, але і виконує захисну функцію від впливів зовнішнього середовища. У статті ми поговоримо, як правильно кріпити сайдинг.

види сайдинга

Сайдинг буває вініловий, дерев`яний, цементний, цокольний та металевий.

  • Найбільш поширений в будівництві вініловий сайдинг. Це пов`язано з тим, що він простий у використанні, має гарний зовнішній вигляд і широко представлений на ринку;
  • Найбільш екологічним матеріалом визнається дерев`яний сайдинг. Але термін його служби набагато менше, а витрати на будівництво більше;
  • Дорогий оздоблювальний декоративний камінь можна замінити цементним сайдингом. Це міцний і надійний матеріал для облицювання, легко піддається реставрації і не піддається гниттю;
  • Панелі з ПВХ або цементу використовуються для обшивки цоколя. Цокольний сайдинг досить товстий, так як буде розташовуватися близько до землі;
  • Металевий сайдинг використовується набагато рідше за інших. Це пов`язано з тим, що такого типу сайдинг легко деформується при роботі, а також піддається корозії.

Як самостійно обшити будинок сайдингом



Якщо ви не хочете залучати до будівельних робіт монтажників, то зможете впоратися із завданням своїми силами. Головне перед початком робіт ознайомитися з інструкцією і дотримуватися рекомендацій в ході будівництва.

що потрібно

  • перфоратор;
  • демонтажний гачок;
  • молоток;
  • ножівка;
  • угольнік-сайдинг
  • крейда;
  • будівельні рівні (довгий, водяний);
  • викрутка, шуруповерт;
  • шнур;
  • рулетка;
  • дюбеля, цвяхи;
  • драбина.

Підготовчі роботи

  1. Видаліть виступаючі елементи на фасаді.
  2. Заповніть порожній простір між вікнами і дверима розчином з цементу.
  3. Перевірте стіни на наявність старої фарби, штукатурки і цвілі. При необхідності позбудьтеся від забруднень.

монтаж обрешітки

Панелі можна встановлювати на стіни з будь-яких матеріалів. При монтажі головна умова - рівні стіни. Огляньте стіну з різних кутів і перевірте чи потребує вона в додатковій установці вирівнює обрешітки.



Решетування буває дерев`яною і металевою. Кріпити її необхідно перпендикулярно панелям обшивки. Перевагою установки каркаса є те, що сайдингзавдяки освіті вільного простору між фасадом і панеллю, взимку приміщення зберігає тепло, а влітку не перегрівається.

  1. По периметру будинку накресліть замкнутий контур обрешітки за допомогою рулетки і рівня.
  2. Монтаж обрешітки починається з кутів будинку за допомогою кріплень. Важливо щільно закріпити напрямні, так як лати є основою при кріпленні сайдинга.

Утеплення і гідроізоляція

При обшивці будинку обов`язково встановіть гідроізоляцію, щоб захистити будинок від впливу вологи. Шар утеплювача кладеться на ваш розсуд.

  1. Утеплювач, наприклад, скловату або спінений поліетилен помістіть під каркас обрешітки.
  2. Поверх утеплювача встановіть гідроізоляційну плівку. Важливо, щоб залишався зазор між гідроізоляцією і латами. Це необхідно для вентиляції.

Кріплення направляючих елементів

  1. Встановіть спеціальні конструкції для водовідливу.сайдинг
  2. Закріпіть напрямні обрешітки по периметру вікна і двері.
  3. Встановіть останню направляючу обрешітки під дахом або в тому місці, де ви плануєте закінчити обшивку будинку сайдингом.

монтаж панелей

  1. Встановіть початкову панель до першої направляючої до характерного клацання.
  2. Закріпіть верхню частину панелі за допомогою саморізів через кожні 40 сантиметрів.
  3. Продовжіть установку панелей по тій же схемі, просуваючись до вікна або даху. Чи не натягуйте панелі занадто сильно. Саморізи вкручуйте рівно посередині отворів.
  4. Закінчите монтаж панелей фінішної планкою.
  5. Закрийте стики спеціальними куточками.

Корисні поради

  1. Складіть приблизну схему монтажу перед початком будівельних робіт.
  2. Роботи по установці сайдинга можна проводити в будь-який час року. Але врахуйте, що при низький температурі (нижче 10 градусів) висока ймовірність сайдингдеформації сайдинга, тому для різання краще використовувати болгарку. Також при монтажі в холодну погоду зазор між панелями необхідно збільшити в два рази.
  3. Для створення дерев`яної обрешітки використовуйте просушену деревину, обробіть антисептиком.
  4. Вибирайте оцинковані саморізи або цвяхи, тому що термін служби сайдинга близько 50 років, а кріплення можуть вийти з ладу раніше.
  5. Цвяхи і шурупи повинні входити в обрешітку не менше ніж на 35 мм.
  6. Забивати цвяхи рівно, так як при монтажі кріплення в подальшому можуть утворитися хвилі.
  7. При монтажі панелей переконайтеся, що замки сайдингу повністю з`єдналися. При перекосі попередню панель краще переставити.

Корисну інформацію Ви можете знайти в статті Як обшити будинок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!