» » » Як прибивати вагонку?

Як прибивати вагонку?

Як прибивати вагонку?

У тому, щоб монтувати евровагонку, немає нічого складного. Найголовніше - це розібратися в техніці монтажу і підготувати грамотно основу. Давайте розберемо в цій статті, як прибивати вагонку. Давно відомо, що дерево це дуже шляхетний, теплий і екологічно чистий матеріал. Напевно, саме з цієї причини, вагонка не втрачає своєї популярності. Приміщення, оброблені вагонкою, мають дуже сучасний і стильний вигляд.

Як правильно кріпити вагонку

  • У тому випадку, якщо стіни в приміщенні рівні, то вагонка може кріпитися безпосередньо до них, але в тому випадку, коли стіни не рівні або ж залізобетонні або цегляні, то потрібно влаштовувати спеціальну обрешітку-це рейки, які вертикально закріплені з кроком 1 метра. Решетування потрібна так само в тому випадку, якщо в приміщенні передбачається великий рівень вологості. Вона буде забезпечувати вентиляцію дошках з іншого боку обшивки.
  • Якщо вас цікавить, як закріпити вагонку вертикально, то це теж дуже просто. Все що від вас вимагається, так це закріпити рейки в горизонтальному положенні. Зовнішня сторона рейок повинна розміщуватися в одній площині. Щоб кріпити вагонку до обрешітки було зручно, а лати була рівна потрібно скористатися рівнем або схилом.
  • Є маса різних способів кріплення вагонки. Для будь-якого із способів майстру потрібно мати кляймери, цвяхи, саморізи, будівельний степлер зі скобами.
  • Давайте розберемо перший варіант того, як обробляти вагонкою стіни. Цей спосіб полягає в тому, що в шпильці вагонки під шуруп засверливают отвір, Яке повністю відповідає капелюшку саморіза. А шуруп буде закручений всередині шипа вагонки. Після виконаної роботи отвір закладається шкантів і зашліфовуется.
  • Другий варіант того, як оббивати вагонкою стіни полягає в використанні степлера зі скобами, які потрібно буде загнати під кутом в паз. Як правило, цей спосіб застосовується тоді, коли дошки встановлюють зверху вниз. Врахуйте, скоби повинні потопати в деревині так щоб шип нижньої дошки заходив вільно.
  • Якщо ви хочете встановити вагонку зверху вниз, то можна використовувати оцинковані скоби. Вони повинні монтуватися на задній стіні паза дошки і кріпитися до стіни. Для цього застосуйте цвяхи або саморізи. На наступній дошці, з правого боку, закріпіть кляймер, потім зістикуйте її з верхньою дошкою і прикріпіть кляймер до стінки. Потрібно знати, що такий ось спосіб застосовується для обробки усередині будинку, з використанням тонкої вагонки, так як подібні кріплення не можуть виносити велике навантаження.
  • Цей варіант використовують тоді, коли обшивають стіни від низу до верху. Перша дошка повинна кріпитися саморезом, який потім зашкантовивается, з нижньої сторони. Інший саморіз прикріпіть у верхній частині, безпосередньо в шип. Слідкуйте за тим, щоб капелюшок самореза була з поверхнею шипа на одному рівні. Кожна наступна дошка повинна вдягатися пазом на шип тієї, яка була перед нею, і кріпитися за допомогою саморізів в шип. Що стосується верхньої дошки, то вона кріпитися точно таким же чином як і нижня, за допомогою двох саморізів.
  • Всі перераховані способи підходять для горизонтального укладання вагонки. Але точно таким, же чином можна кріпити вагонку і вертикально, а починати потрібно з кута стінки. Вибір укладання вагонки безпосередньо залежить від особливостей і геометрії приміщення.
  • Оздоблення якихось підсобних приміщень проводиться більш швидким способом, але виглядати все буде не так акуратно. Можна прикріпити вагонку за допомогою цвяхів. Для цього їх слід забивати в центр дошки або ж з боку паза.
  • При обшивці вагонкою лазень, фахівці радять використовувати вертикальну укладку. Обов`язковою в цьому випадку є і лати з брусків або рейок. Не забудьте знизу і зверху залишати невеликі зазори. Вони просто необхідні для циркуляції повітря.




Тепер ви знаєте все про те, як правильно прибивати вагонку. Ось тільки перед початком роботи не забудьте видалити з матеріалу все забруднення. А після закінчення роботи, закрийте стики по кутах декоративними куточками. Всі ці знання допоможуть вам обшити дачний будинок або банну споруду ці чудовим і якісним матеріалом. В наслідок чого, будова вам прослужить довго і не виникне необхідності непередбаченого швидкого ремонту. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!