» » » Як зробити перегородку?

Як зробити перегородку?

Як зробити перегородку?

Зараз в будівельних магазинах велика різноманітність корисних приладів, які полегшують чоловікам виконання ремонту своїми руками. У наш час можна не мати професійної освіти, що б знати, як зробити перегородку в своїй квартирі або будинку. І не обов`язково запрошувати до себе професіоналів (які можуть бути зовсім не професіоналами), можна зробити цю роботу своїми руками. У нашій статті ви знайдете всю необхідну інформацію по питанню перегородок в кімнаті. Рекомендації по вибору матеріалів і самої організації роботи.

Як зробити перегородку з гіпсокартону

Для того, що б зробити цю перегородку, у вас повинні бути такі матеріали: гіпсокартон, ніж по металу, рукавички, рулетка, електродриль.

Насамперед ми повинні провести монтаж каркаса. Це швидка процедура навіть для не досвідчені майстри. На основі, де буде кріпитися каркас, ми розмічаємо місце, де буде знаходитися наша стіна. Після цього, скориставшись рівнями, ми переносимо ці позначки на стелю. Що б швидко загвинчувати профіль і зміцнювати плити, використовуйте спеціальні шурупи (швидко загвинчуються). Після того, як ви зробили каркас, з одного боку починайте його обшивати листом. Слідкуйте за вгвинчуванням шурупа, його капелюшок повинна бути паралельно з поверхнею ваших плит, інакше зовнішній вигляд буде не презентабельним. Далі слід заповнити пустоти. Це робите за допомогою теплоізоляційного матеріалу. Це не дозволить стороннім шумів вільно проникати в приміщення. Працюйте в рукавичках, якщо ви використовуєте спеціальну вату, а після закінчення заповнення пустот, якісно закрийте перегородку з іншого боку.

Готуємо до обробки

Перше, що вам потрібно зробити - це прогрунтувати ваш гіпсокартон, потім шпаклюємо капелюшки загвинчених шурупів, стики плит теж шпаклюємо. Тільки після цього ви можете фарбувати або кліть шпалери зверху вашої перегородки, або класти плитку.

Як зробити перегородку в кімнаті з склоблоків

Якщо використовувати для перегородок матеріал, такий як склоблоки, ви зробите не тільки функціональне поліпшення приміщення, але і декоративне. Так само через свою природи склоблоки будуть пропускати світло і тому ваша кімната ніколи не буде темною. Цей матеріал буває різної фактури, колірної гами, різного розміру, так що ви швидко знайдете потрібний стеклоблок для своєї кімнати.

Якщо розглядати звичні нашому оку склоблоки, то вони мають розміри дев`ятнадцять на дев`ятнадцять в довжину, а в ширину сім з половиною на десять сантиметрів. Зовнішній їх вигляд нагадує туге скло різних кольорів. Цей матеріал зручний тим, що він пропускає велику кількість світла в приміщення (до вісімдесяти відсотків і, погодьтеся, це не мало!). Що стосується звуків, то цей матеріал гідно звукоїзоліруєт ваше приміщення.



Як зробити міжкімнатну перегородку з склоблоків? Перед тим, як викладати склоблоки, ви обов`язково повинні зробити стяжку і штукатурку. Ці важкі блоки потрібно укладати так само, як укладається цегла. Зверніть увагу на роботу з товщиною швів - вона в обов`язковому порядку повинна бути однією і тією ж. Якщо ви робите різну товщину, то ваше «твір мистецтва» буде виглядати неохайно. Її відрегулювати можна, якщо використовувати рейки. Покладіть їх по краях стеклоблока. Там вони повинні перебувати до самого завершення, тобто поки не застигне розчин. Після того, як кладка зроблена, і цемент висох, ви робите розшивку. Її робите якісно, інакше зовнішній вигляд вашої перегородки буде не естетичним.

Як зробити міжкімнатну перегородку з цегли

Цегляну перегородку викладають тільки на щільне і серйозна причина: залізобетонні плити або ж бетон. Ви повинні розуміти, що така перегородка, хоч і якісна, але і задоволена вагома. Так що ми не рекомендуємо робити її на високих поверхах в дерев`яних або старих будинках, так як вона може призвести до небажаних наслідків. Ви можете робити перегородку не тільки зі звичного всім цегли, але з черепашника, піноблоку або газоблоку. Все залежить від ваших умінь і матеріальних можливостей.

Вибирайте високу марку цегли не нижче ніж M25. Якщо ви кладете перегородку в півцеглини, а не в цілий, то це найбільш прийнятний варіант для житлової кімнати. Ширина ребра буде приблизно шість з половиною сантиметрів. Якщо у вас тонка подвійна конструкція, то в обов`язковому порядку армується її дротом. Якщо ви робите подвійну кладку, то можна в ній прокладати і комунікації. Але труби завжди захищайте ізоляцією, якщо вони проходять у вас між кладкою в перегородці.



Якщо використовувати не цегла, а газобетон, пінобетон, ракушняк, ви зробите менше навантаження на саму основу, плюс до всього ще й збільшуєте звукоізоляцію. Подібна конструкція повинна бути не широкою (не більше 15 сантиметрів). Ще один плюс: на таку стіну легше наносити різні матеріали для штукатурки.

починаємо кладку

Якщо використовуєте цегла, то замісіть цементно-піщаний розчин, цей розчин підійде і для укладання черепашнику. Якщо робите стіну з піноблоку і подібних матеріалів, то беріть краще спеціальні розчини. Вони продаються в будь-якому будівельному магазині. Ряд перший викладайте тільки на товстий шар розчину. Якщо ваша перегородка довга і висока, то плануйте армування через кожні чотири або п`ять рядів. Краще сітку або дріт розташовувати не тільки між рядами кладки, а й закріпити в уже наявні стіни. Використовуйте рівень для того, що б ваша кладка була рівною.

Цегла та інші матеріали (черепашник, пінобетон, газобетон) потрібно захищати від будь-якої вологи. Так що ви повинні обробити приміщення гідроізоляцією. Вологе прибирання теж не рекомендується робити. Після того, як ви виклали свою перегородку, обробіть її водовідштовхувальними матеріалами.

остаточна робота

Отриману стіну потрібно штукатурити, краще використовувати спеціальну штукатурку, де в основі знаходиться гіпс. З подібними матеріалами легше працювати і вони краще для самого приміщення. Використовуйте тільки не іржавіють матеріали в штукатурної сітці, інакше вона може заіржавіти після нанесення штукатурки і некрасиво проявиться на самій стіні.

Перед тим, як штукатурити, приготуйте стіну: відчистите від бруду, пилу, інших забруднень. Після цього розшивати шви. Але варто зазначити, що для фінішної роботи з цегляної перегородкою, слід почекати не менше двох - трьох тижнів. Так кладка просихає повністю. Якщо ви що-небудь не зрозуміли, в інтернеті є не одне відео про те, як зробити перегородку своїми руками.

Як зробити дерев`яну перегородку

Для перегородки з дерева придбайте дошки обрізні або шпунтовані, товщина яких не повинна перевищувати п`ять сантиметрів, а ширина двадцять. Дошки не повинні діставати до стелі приблизно на сантиметр, максимум два, так як стінка вигнеться, якщо будинок новий і вимагає усадки.

Беремо схил і малюємо вертикальну смужку на стіні, що примикає до колишньої перегородці. Фіксуємо розмітки: на підлозі і стелі дев`яносто градусів від стіни. Далі прибиваємо бруски до стелі і стіни. Далі вставляємо в отримані пази, приготовані дошки. Далі ви поступаєте, враховуючи поради наведені вище. Насправді все дуже просто. Цей варіант перегородки найбільш легкий і менш трудомісткий.

Тепер ви повинні прийняти рішення, з чого краще зробити перегородки в вашій оселі. Бажаємо вам гарних робіт!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!