Що надихає?

Що надихає?

Помиляється той, хто вважає, що натхнення необхідно тільки людям творчим. Це стан допомагає і простому смертному долати найрізноманітніші життєві труднощі і вирішувати дуже складні завдання.

Будь-яке натхнення характеризується найвищим емоційним підйомом, який відкриває доступ до великої енергетичної силі. Її формування нескладно пояснити з фізіологічної точки зору. У хвилини душевного підйому залози внутрішньої секреції починають виробляти гормон фенілетиламін. Його дія схожа на дію штучних амфетамінів. Гормон, потрапляючи в кров, впливає на нервову систему. Розкривається особливий потенціал, який допомагає захоплювати за собою інших людей, демонструвати високу продуктивність і винахідливість, змушуючи мислення, пам`ять і сприйняття працювати найбільш інтенсивно. У такі хвилини нескладно знайти рішення задачі, яка ось уже довгий час не дає вийти їх тупика. Саме в такі хвилини приходять ідеї створення успішного бізнесу, здатного подарувати безбідне і незалежне життя.

Що може надихати сучасної людини?



Творчі люди вміють викликати натхнення штучно. Чайковський, наприклад, сідав за рояль і довгий час бринькав по клавішах даремно, поки його допитливий розум не розпочинав чіплятися за вподобану зв`язку нот. Чарльз Діккенс в хвилини душевної порожнечі починав робити у себе в кабінеті перестановку. Він повертав свій письмовий стіл строго на північ, і те, що оточувало його в дійсності, починало йти на другий план, звільняючи місце фантазії, здатної дати поштовх для народження нового роману. Едгар По опускав ноги в холодну воду, а Лев Миколайович Толстой брав величезну рушник, мочив його і клав собі на голову. В цю хвилину його "цілувала" муза, включався розумовий процес, який і дозволив народитися на світ діалектиці російської душі. А що надихає звичайної людини? Приводів багато.

  1. Навколишній світ, люди, які домагаються неймовірних успіхів, не маючи будь-яких унікальних сверхспособностей. Наприклад, успіхи в бізнесі жителя Лос-Анджелеса Ніка Вуджісіч, який народився без рук і ніг, спонукала багатьох кардинально переглянути своє життя і почати діяти в правильному позитивному напрямку. Цей 26 річний інвалід став символом волі до життя і надихнув безліч здорових людей на добрі вчинки.
  2. Ще одне джерело натхнення - сильні почуття. Той, хто мав можливість пізнати справжню щасливу любов, знає, який приплив душевних і фізичних сил вона може подарувати. Любов для багатьох стає поштовхом для самореалізації. І це добре.
  3. Для багатьох невичерпним джерелом натхнення стає творчість інших людей. Прибирання відбувається набагато швидше, якщо вона здійснюється під улюблену музику. Іноді хороший фільм допомагає позбавлятися від туги і зневіри, брати себе в руки і вирішувати проблеми, які ще зовсім недавно не давали спокійно жити. Похід в картинну галерею, в консерваторію, виїзд на природу часто стають відправною точкою для власної самореалізації, тому варто спробувати використовувати їх для натхнення.

Чим надихнутися?



Невичерпне джерело інформації - Інтернет - стирає всі існуючі кордони і дарує унікальні можливості для самореалізації. Пошук нових друзів в соціальних мережах, дистанційне навчання, покупка книг, ролики на Youtube, психологічні тренінги - отримати можна все, що завгодно, абсолютно безкоштовно, головне, вміти знаходити привід для натхнення. Викликати його штучно нескладно. Ось кілька найпростіших, але вірних способів:

  • Не лінуйтеся працювати. Як то кажуть, навіть під лежачий камінь вода не просочується.
  • Завантажте свій мозок потрібною інформацією.
  • Користуйтеся Інтернетом, щоб вбирати світ, а не розважатися.
  • Не бійтеся критичних ситуацій, ніколи не опускайте руки у важкі хвилини.
  • Вірте в свій успіх.
  • Цікавтеся тим, як інші вирішують хвилюючі вас питання.

Хто шукає, той завжди знайде - так говорить російське народне прислів`я. Хто шукає натхнення і готує для нього грунт, на того воно обов`язково зійде. Спробуйте, і у Вас все вийде. Головне не сумувати і бачити в усьому позитив.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!