» » » Що означає ім'я варвара?

Що означає ім'я варвара?

Що означає ім`я Варвара?

У кожного з нас є своє ім`я. Кому-то воно дуже подобається, хтось дуже хоче, щоб звали його по-іншому. Деякі ж зовсім не замислюються, а чому його назвали саме так, а не інакше. В сучасний час стали дуже модними такі імена, як Аліна, Вікторія, Ізабелла і інші складні та, ріжучі вуха, імена, які прийшли до нас із зарубіжних фільмів і серіалів, які ми так любимо. Зате споконвічно російські імена стали користуватися меншою популярністю. Хоча ці імена дуже красиві і до того ж, зараз досить рідкісні. Так, чому б вам не назвати вашу дочку, наприклад Варварою?

Значення імені Варвара

Давайте розберемося, а що означає ім`я Варвара. Багато батьків, перед тим, як дати ім`я своєму малюкові, ретельно вивчають значення кожного з них, підходячи до цього питання досить серйозно.

  • У перекладі з латинської мови дане ім`я має значення "груба, жорстока, варварка, дика", з грецької ж ім`я перекладається, як "дикунка, іноземка". Незважаючи на те, що означає ім`я Варя в дослівному перекладі, маленька дівчинка вражає своєю добротою, в розкошах, принадністю. Більш подорослішала дівчину відрізняють її лагідність, скромність, нерішучість. Її дії зазвичай повільні, але лише тільки тому, що будь-яке своє рішення вона серйозно обдумує і зважує і тільки потім приступає до виконання задуманого. Загалом, складається образ домашньої, тихою і слухняною дівчинки, з якою батьки не будуть знати проблем.
  • Значення імені Варя створює образ дуже романтичною натури, яка виглядає дуже жіночно і вміє себе правильно подати. Її вбрання відрізняються непомітною, але виглядають дуже дорого і елегантно, що говорить про добре розвиненому смаку. Протягом усього життя характерною особливістю Варь буде деяка замкнутість і нерішучість. Але даний факт не зробить її самотньою, адже товариськість і дружелюбність притягують до себе людей.
  • Ще однією відмінною особливістю є досить висока вимогливість, причому не тільки до інших людей, але і до себе самої. Це дуже відповідальна людина, людина-слово. Вона ніколи не підведе і не порушить дану обіцянку, чого і чекає від оточуючих її людей. Людина, який підвів її раніше, не зможе більше заслужити довіру з її боку. Хоча і зла вона тримати не стане, просто постарається уникнути повторення схожої ситуації знову.


Терпляча, працьовита, тактовна, гостинна, господарська - це все Варвара, значення імені обіцяє їй хороший шлюб і гармонійні стосунки з чоловіком. Дані якості допоможуть реалізуватися в багатьох областях, наприклад, в архітектурі, педагогіці, мистецтві чи моді. 



Увага, тільки СЬОГОДНІ!