» » » Що означає ім'я вика?

Що означає ім'я вика?

Що означає ім`я Віка?

У давнину люди надавали дуже велике значення іменам. Вважалося, що дане при народженні людині ім`я обов`язково вплине не тільки на його характер, але і на долю. У православній Росії імена давалися за святцями (своєрідний словник імен) при хрещенні дітей. Потім, вибираючи імена для своїх дітей, батьки найчастіше не замислювалися про їхнє значення, а звертали увагу тільки на милозвучність імені та на його поєднання з батькові.

Також прийнято було називати дітей на честь родичів або відомих людей. Сучасні батьки знову замислюються про значення імен, вибираючи ім`я для свого чада. І ми вам розповімо про одне з популярних жіночих імен: пояснимо, що означає ім`я Віка.

Віка - це зменшувально пестливе похідне від імені Вікторія. Ще Віку називають Вічк, Вікушка. Ім`я це має латинське походження і має чоловічий аналог - Віктор. Віка, Вікторія - це переможниця. У європейській історії багато королівські особи носили ім`я Вікторія. А ось в Росії ім`я це не було популярним, так як в православних святцях святих з цим ім`ям не було.

Якщо говорити про значення імені Вікторія для дівчаток, то словники так характеризують носительку цього імені. Віка схожа на батька. У дитинстві вона повільна, спокійна і практична. Більш жвавим і допитливим характер Вікі стає в юності. В цей час вона стає більш жвавою, але продовжує залишатися сором`язливою. У прагненні подолати сором`язливість Віка може вести себе зухвало.



У дружбі Віка цінує сталість. Дорожить дружніми відносинами і зберігає їх протягом усіх життя. Професію Віка вибирає таку, яка не вимагає тісного спілкування з людьми, передбачає творчий підхід до вирішення проблем і незалежність від інших співробітників.

До вибору чоловіка дівчина з ім`ям Віка підходить ретельно і пред`являє до нього високі вимоги. Протягом усього життя Віка зберігає нерішучість і недовірливість. Однак у вдалому шлюбі Віка стає відвертою і довірливою, готової на самовіддану любов.

Ще більше інформації про це ім`я ви знайдете в статті Що означає ім`я Вікторія. А тлумачення інших імен представлено в нашій рубриці Жіночі імена.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!