» » » Як обклеїти коробку?

Як обклеїти коробку?

Як обклеїти коробку?

Як красиво обклеїти коробку, та ще, щоб вона прекрасно вписалася в інтер`єр, стала в ньому родзинкою і відповіла смаку господаря? Дуже просто! Найголовніше - уяву, він підкаже, як обклеїти коробку.

Взагалі коробку годі й обклеювати, а, наприклад, зшити або зв`язати для неї чохол. Подумати тільки, скільки різних чудових варіантів приходить в голову разом. Якщо кімната маленької дівчинки, то скористатися плюшевою матерією, пришити вушка, носик, оченята! І ось вона - дорога улюблена плюшева ємність! А якщо в кімнаті живе принцеса, то можна зшити з ніжного кольору матерії чохол або приклеїти поверх коробки, а після прикрасити тасьмою або ажурною стрічкою!

А гудзики ?! Ви подумали про ґудзиках? їх можна приклеїти, пришити, нанести ними малюнок. Головне при цьому - акуратність і старанність. Ґудзики можна замінити ремінцями, смужками інших тканин з іншого текстурою, шкірою наприклад.

Детальніше те, як обклеїти будь-яку коробку тканиною, також як обклеїти коробку папером, можна почитати трохи нижче, а додаткову інформацію віднімати можна в нашій статті "Як прикрасити коробку?"

Основні підручні інструменти і засоби

  1. Клей паперовий (якщо робота з папером простий), клей ПВА (для більш щільного паперу і великої площі),
  2. ножиці (великі, маленькі),
  3. Лінійка та олівець,
  4. ганчірочка,
  5. коробочка і матеріал для оформлення.

дерев`яна коробка



Дерево годі й обклеювати, а обробити наждачкою, випалити візерунки і покрити лаком, а всередині обклеїти червоною чи іншого кольору оксамитової матерією або папером (в залежності від призначення). Лак можна замінити будь-який інший фарбою, доповнити справу камінчиками, гудзиками, блискітками і т.п. Можна також оформити за допомогою металевих планочек начебто скриньки. Якщо ж все-таки обклеювати папером, то її можна взяти спеціально для подібних робіт, а можна скористатися залишками шпалер.

паперова коробка

Паперову коробку лаком НЕ покроешь і не вижжешь візерунки, але зате її можна оформити чим завгодно, не сумніваючись в успіху. Чому? Тому що річ, зроблена своїми руками - унікальна і набагато цінніше, тому можна навіть виконати подібну коробку в подарунок. Просто її потрібно буде доповнити перетягнутою тасьмою з подвійним вузлом або ж навіть мотузкою, який в СРСР перев`язували посилки. Так-так, ця чарівний варіант, тим більше, якщо причепити до цієї мотузочці маленьку листівочку з побажаннями.



Поки поговоримо про варіанти. Якщо коробочка маленька, можна її обклеїти бісером або намистинами, цілком або завдавши візерунки. При роботі з такими деталями краще підійде клей Момент або супер-клей, при цьому наносити його потрібно акуратно, щоб не потрапив на шкіру рук і не зіпсував намистинки.

Бісер можна замінити блискітками (великими чи дрібними). Для цього просто наноситься клей ПВА на зону для покриття блиском і після обсипається товстим шаром блискіток. Акуратно притиснути ненадовго, дати трохи підсохнути і здути або зсипати залишки.

Папір беремо симпатичніше, в залежності від призначення, добре підходять шпалери.

Робота з тканиною

Тканиною можна обшити, обклеїти або зшити чохол, як для коробок маленьких, так і для великих. Додатковими деталями можуть прослужити ті ж намиста, гудзики, а можна і оформити відрізками каната (не зайве товстого), пензликами з бахромою і багато інших Взагалі, краще зайти в 2 магазини - для рукоділля та ательє. Час, проведений там, пролетить непомітно, та ще залишить купу оригінальних ідей навіть того, як обклеїти подарункову коробку. Ажур і стрічки зможуть створити чарівну штучку для дівчаток, якщо грамотно їх застосувати.

Але при тому клей потрібно вибрати такий, щоб не просочився назовні, не залишив патьоки, не вивів фарбу, не зіпсував текстуру, а також - тримав якісно і довго. А тканини бувають різні: товсті, тонкі, щільні, ніжні, що означає - клей теж для кожного варіанта повинен бути свій.

Як обклеїти коробку тканиною - вирішуйте самі, все в ваших руках!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!