» » » Як зробити плакат?

Як зробити плакат?

Як зробити плакат?

У наш вік технічного прогресу плакати рідко доводиться робити своїми руками. Можна просто зайти в магазин і купити готовий. Але ви тільки вдумайтеся, як приємно буде людині, якщо на його торжество йому подарують справжнє іменний плакат! Та ще й зроблений своїми руками. Такі речі ніколи не викидаються і не забуваються в кутку або на антресолях. Їх вішають на чільне місце! Ось для цього і треба навчитися, як зробити плакат.

Вибираємо папір, клей, фарби

Для того, щоб зробити плакат на день народження, на весілля, на ювілей, на Новий рік, 8 березня, і інші свята, на треба бути особливо талановитим або майстром оформлювального мистецтва. Для початку треба вибрати матеріали, з яких можна буде зробити гарний плакат. Це ватманський лист. Розмір листа може бути будь-яким, в залежності від стіни, на якій він буде згодом висіти. Це формат А4 (звичайний аркуш паперу), А3 (складіть два аркуша А4), А2 (4 аркуша А4 або 2 листа А3), А1 (8 аркушів А4). Звичайний ватманський лист має розмір А1. Так само у листа є щільність, не варто вам запам`ятовувати грами на сантиметри. Просто пощупайте лист і вирішите - чи підходить вам він чи ні. Виберіть середній по щільності.



Якщо ви не професійний художник, а звичайна людина, купуйте гуаш. Візьміть набір з 6-8 квітів в маленьких баночках. Кисті до фарби візьміть дві - тонку і середню по товщині. А так же запасіться ножицями і клеєм-олівцем.

придумуємо ідею



Обдумуючи, як зробити плакат своїми руками, треба визначитися з ідеєю плаката. Наприклад, ви хочете порадувати друга на день народження. Ви прекрасно знаєте, що хоче ваш друг отримати на свято, до чого він прагне в житті. Від цього і треба відштовхуватися, придумуючи плакат. Якщо один хоче побудувати дачу в два поверхи, намалюйте цю дачу, а на ганку - його, майбутнього господаря. А замість особи приклейте фотографію одного. Можна намалювати одного в пляжно костюмі на Балі, можна в оточенні трьох дітей, які мають ось-ось народитися. А можна просто намалювати красиву рамку з орнаменту, підібравши її в інтернеті, і всередині рамки написати красиві привітання. Так само можна там розмістити смішні побажання, які один ваш зрозуміє і не образиться, це дуже важливо! Як зробити гарний плакат, якщо іменинник жінка? Намалювати красивий букет квітів! Дитині - красиву ляльку, ведмедика чи іншу іграшку. Студенту можна намалювати заліковку з відмінними оцінками, а так само сучасні технічні новинки, якими користується молодь.

Написи на плакаті

А тепер зупинимося докладніше на написи на плакаті. Ми з вами не випадково вибрали гуаш, ця фарба лягає на папері рівно і не розпливається. Єдиний її недолік в тому, що вона брудниться. Але ви ж не збираєтеся терти плакат руками? Обов`язково перші слова плаката треба написати крупно. Це може бути ім`я іменинника, може бути імена молодят, а може і число років у разі ювілею або ювілейної весілля. Як намалювати великі літери гуашшю, розглянемо докладніше. Спочатку ви олівцем малюєте контур букв, потім обводить їх тонким пензлем гуашшю, а потім пензлем середньої товщини треба буде зафарбувати середину кожної літери. Не забудьте про знаках оклику. Ось приклад плаката на перлову весілля. По кутах плаката малюєте букети квітів, вийшла рамка. Вгорі малюєте великими літерами імена чоловіка і дружини: "Павло і Марія!" Потім пишете привітання і побажання від щирого серця. Це можна рівно написати тонким пензлем. З боків можете зобразити красиві завитки у вигляді перлинних ниток, на одній з них покажіть два кільця.

Ще ефектніше виглядатиме на святі плакат бажань. Як зробити так, щоб кожен з гостей прикріпив на лист свою картинку з побажаннями? Просто попередьте всіх, що буде таке привітання. Кожен з гостей принесе свою картинку, яку намалює сам або виріже з журналу, брошури, потім прикріпить її на великий аркуш поруч з фотографією іменинника. Вийде дуже символічний плакат бажань! Такий плакат можна подарувати і молодятам, і випускнику, і новоспеченому пенсіонерові.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!