» » » Ситком: що це?

Ситком: що це?

Ситком: що це?

Часто, кажучи про серіали, вживають слово "ситком", але не всім відомо, що ж саме означає це слово.

Що це таке - ситком?

Термін "ситком" утворився шляхом скорочення словосполучення "ситуаційна комедія". До жанру ситуаційних комедій відносяться телевізійні та радіопрограми, які мають постійних героїв і постійне місце дії.

Цей жанр з`явився в 20-х роках минулого століття на радіо, але до 70-х років став одним з найпопулярніших жанрів на телебаченні. Тому зараз під словом "ситком" найчастіше мають на увазі певний вид телесеріалу.

особливості ситкому

Традиційний час однієї серії ситкому - 20-30 хвилин. Серії практично не пов`язані між собою сюжетно, в кожній новій серії обігрується нова кумедна ситуація з життя героїв. Зазвичай ситкоми мають дуже велику кількість серій, за час яких проходить значна частина життя персонажів. Перші ситкоми знімалися в студіях, куди були запрошені глядачі, тому однією з особливостей ситкомов є закадровий сміх.

У ситкомах всього кілька головних місць дії - найчастіше це місце проживання і роботи головних героїв. Вся дія відбувається там. Персонажі ситкому не змінюються протягом усього серіалу. Одним з найулюбленіших молоддю ситкомов є популярний телесеріал "Друзі", який не сходить з екранів уже понад 10 років.

Інформацію про різні ситкомах можна знайти в розділі Серіали.

Читайте також статтю Що таке комедія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!