» » » Як робити помпони?

Як робити помпони?

Як робити помпони?
Як робити помпони?

Помпони - це чудове прикраса для самих різних виробів, але перш за все - для одягу: шапок, шарфів і т.п. Роблять ці красиві кульки найчастіше з пряжі. Існує кілька варіантів виготовлення помпонів, і зараз ми їх розглянемо. А почнемо ми з того, як робити помпони з ниток - точніше кажучи, з пряжі. Розглянемо два способи, а потім приведемо варіант виготовлення оригінальних помпонів для груп підтримки.

Як робити помпони з пряжі

Перш за все, хотілося б відзначити, що зробити таку прикрасу зможе будь-хто, адже технології його виготовлення досить прості. Отже, спосіб перший, як робити помпони. Нам знадобиться: сама пряжа, щільний картон і ножиці. Пряжу потрібно підбирати, по можливості, об`ємну. При цьому вид матеріалу не настільки важливий: підійде і меланжева пряжа, і вовняна, і навіть синтетична. Беремо картон і вирізаємо з нього дві заготовки, кожна з яких повинна бути дорівнює двом діаметрам помпона плюс ще півтора сантиметра. Потім потрібно вирізати у обох кіл центр - круглий отвір має дорівнювати приблизно третини діаметра всього кола. Тепер ниткою починаємо обмотувати наші кільця таким чином, щоб повністю заповнити кола. Намагайтеся намотувати пряжу якомога щільніше, адже від цього буде залежати щільність і пишність помпона. Далі просовуємо ножиці між двома колами і розрізаємо пряжу по периметру заготовки. Зрозуміло, пряжу при цьому необхідно притримувати, щоб вона не зрушилася з картону. Після того, як ми розрізали пряжу, потрібно скріпити її ниткою, пропустивши нитку між Обом колами заготовки і, обмотавши пряжу, зав`язати нитку в тугий вузол. Не забудьте залишити кінці нитки досить довгими, щоб потім можна було прикріпити помпон до якого-небудь виробу. Все що залишилося - це видалити картон, для чого робимо розріз від країв картонних кіл до центру і витягуємо їх. Ось і все - наш помпон готовий. При необхідності підрівняйте його ножицями.

Ще один спосіб



Цей варіант, як робити помпон на шапку, набагато простіше попереднього, проте картонну заготовку все одно виготовити доведеться. Картон можна взяти і не дуже щільний. Заготівля являє собою прямокутник, ширина якого буде приблизно дорівнює діаметру самого помпона. Приблизно - тому що обсяг помпона буде залежати від ниток, які ви використовуєте, і від того, наскільки потрібно буде підрівняти помпон після виготовлення. Вирізавши заготовку, зробіть поздовжній розріз приблизно до середини. Тепер візьміть пряжу і просуньте один кінець нитки в розріз так, щоб довжина дозволяла потім перев`язати вийшов помпон. Далі потрібно обмотувати нитку навколо заготовки до тих пір, поки пряжа ви не вийдете всю заготовку до верху. Намагайтеся намотувати нитки якомога щільніше один до одного - тоді помпон вийде пишний і гарний. Після того, як закінчите обмотку, перев`яжіть нитки посередині тим кінцем, який ви залишили спочатку. Потім зніміть майбутній помпон з заготовки і розріжте ножицями нитки з двох сторін. Подивіться на помпон - цілком можливо доведеться підрівняти його, щоб він став красивим і акуратним. Якщо помпон здається вам занадто великим, саме час зменшити його. Тільки робіть це акуратно, тому що збільшити обсяг помпона знову вже не вийде - доведеться виготовляти новий. Цей спосіб виготовлення зручний ще й тим, що вам не доведеться кожного разу виготовляти нову заготовку - однієї картонки вистачить на багато помпонів.

Помпони і спорт



Помпони для змагань вам буде потрібно виготовити, якщо ви активний учасник групи підтримки тієї чи іншої спортивної команди. Так званий чірлідінг (від англ. «Cheerleading», тобто керівництво групою підтримки) являє собою спортивне змагання між різними групами підтримки. Зрозуміло, для цього дійства потрібен і спеціальний реквізит. І одним з обов`язкових атрибутів будь-якої групи підтримки, звичайно ж, є помпони. Тільки помпони не з тканини, а поліетиленові, які можна виготовити з будь-яких різнокольорових пакетів. І саме про технології їх виготовлення ми зараз і поговоримо.

Як робити помпони з пакетів

Отже, беремо кілька поліетиленових пакетів потрібного кольору і розкладаємо їх. Для того, щоб правильно їх розкласти, для початку відріжте ручки (якщо вони є), витягніть пакети і складіть їх уздовж. Потім пакети потрібно підрізати, щоб вийшов рівний прямокутник. Після цього складаємо мішки навпіл, але на цей раз поперек. Тепер розрізаємо вільну частину на смужки. Ріжемо смужки в сторону згину приблизно до середини нашого вироби. Потрібно намагатися, щоб смужки виходили рівними, тобто однакової товщини. Після того, як наріжете пакети таким чином, згорніть всю конструкцію трубочкою і перев`яжіть вийшла ручку скотчем або ізоляційною стрічкою. Ось, власне і все: наш помпон для групи підтримки готовий. Як бачите, технологія нескладна, однак, якщо якісь речі залишилися вам незрозумілі, в інтернеті завжди можна знайти відео, як робити помпони для чирлідингу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!