» » » Як витягати петлі гачком?

Як витягати петлі гачком?

Як витягати петлі гачком?
Як витягати петлі гачком?

Щоб прикрасити облямівку будь-якого виробу, можна використовувати довгі або витягнуті петлі. Завдяки такому цікавому прийому можна створити штучний в`язаний хутро і їм відмінно прикрасити будь-який аксесуар або одяг. Наприклад, їм можна прикрашати сумки або шапки, а також манжети светрів. А для домашніх потреб за допомогою варіанту в`язання витягнутих петель можна створити мочалку для миття посуду або звичайні килимки.

А якщо в`язання для вас - це можливість створення оригінальних і унікальних іграшок для дітей, то за допомогою довгих в`язаних петель можна з легкістю створювати гриви і хвости і навіть штучне волосся.

робимо петлі

Багатьом давно відомо, як створювати подібні петлі за допомогою спиць для в`язання. Але як витягати петлі гачком, знають не всі. Існує кілька перевірених і полюбилися багатьом умільцям способів. Наприклад, якщо в`яжеться перший ряд, то петлі прив`язуються до ряду основи, такою основою може бути звичайний ряд стовпчиків без накиду.

Ось два основних способи для в`язання довгих петель:

  • з використанням підручних матеріалів, таких як палиці, шпателі або лінійки;
  • із застосуванням звичайної пальця руки.

Використання підручних інструментів

Щоб зв`язати петлі, використовуючи підручний інструмент, наприклад, круглу паличку, потрібно обертати нитку навколо цієї палички. Напрямок особливого значення не має, воно може бути як у напрямку від себе, так і до себе - кому як зручно. Робоча нитка знаходиться за гачком. Необхідно підводити гачок до першої петлі ряду і при цьому притискати нитку. Далі потрібно всунути гачок і затягнути нитку так, щоб вона рухалася по паличці вільно.

Другий етап - витягування робочої нитки на лицьову сторону, тобто до себе. Потім знову потрібно захопити робочу нитку гачком і протягнути через дві петлі на гачку. Таким чином, на основу-паличку можна надіти багато петель і зняти їх, в результаті вийде петлевая бахрома для прикраси.



Таким же чином, тільки використовуючи лівий палець руки, можна зробити довгі петлі. Врахуйте, що якщо ви лівша, то для вас зручніше за все використовувати правий палець. Для початку роботи необхідно відсунути робочу нитку великим пальцем. Далі потрібно всунути гачок в наступну петлю. Під час цієї дії гачок повинен знаходитися над робочою ниткою.

Третій етап - витягування використовуваної нитки на зовнішню сторону. З цим рухом виходить хороша петля. Ширина готового виробу буде залежати від ширини палички або самого пальця.

За допомогою двох різних способів можна в`язати ідентичні петлі. Вибирати варто той варіант, який найбільше зручний для в`язання. Беручи за основу приклади в`язання петліпетель, можна створити найрізноманітніші візерунки. Залежно від техніки в`язання та застосування інструментів, петлі можуть бути як переплетені, так і закриті або ж пов`язані всередину самого полотна.

За допомогою даної техніки можна облагородити будь-яку пов`язану вручну річ, вона буде виглядати оновлено і модно.

Додатково про витягнутих петлях можна дізнатися зі статті Як в`язати петлі гачком.

Якщо ви хочете зменшити петлі, читайте про це в статті Як збавляти петлі гачком.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!