» » » Як грати в настільний теніс?

Як грати в настільний теніс?

Як грати в настільний теніс?

Коли щось нове з`являється в нашому оточенні, воно здатне залучати до себе. Причому так сильно, що іноді вся країна, носить одну й ту ж одяг або грає в якусь гру. Так само сталося свого часу і в нашій країні з приводу появи нової гри - настільного тенісу. Вся країна з таким азартом і пристрастю грала в цю гру, що це нагадувало масову тенісну лихоманку. Пік популярності «пінг-понгу» в Росії, коли в нього грали все і всюди: школярі, студенти, робітники під час обіду на виробництвах - припадав на 30-ті роки. Сучасний настільний теніс - така інтелектуальна і стрімка гра, що її можна порівняти з повітряним боєм. Тому рішення потрібно приймати миттєво, реагувати на поведінку супротивника вчасно і адекватно! Так що ж таке настільний теніс і як навчитися грати в нього?

Як грати в настільний теніс: головні аспекти гри

Головне в настільному тенісі - ракетка, пересування і удари по м`ячу.

  • Коли ви вибираєте ракетку для настільного тенісу в перший раз, не варто про свій вибір особливо хвилюватися - все ракетки від ста рублів дуже схожі зовні і для вашого рівня гри підійдуть. Крім того, потрібно правильно тримати ракетку. Практикують два способи її хвата - вертикальний і горизонтальний. Горизонтальний хват є кращим, тому що дозволяє використовувати всі площини ракетки. Але головне, щоб вам було комфортно в хваті. Візьміть ракетку, покрутіть нею, помахайте, знайдіть варіант хватки, оптимальний для вас.
  • Пересування теж важливо - бити суперник завжди намагається туди, де немає вас, а швидкість м`ячика така велика, що за ним не встигнути, якщо стояти на одному місці. Тому ви завжди повинні бути готові до руху. Зігніть коліна, нахиліть корпус трохи вперед і постійно погойдуйтеся з місця на місце.
  • Один з найбільш важливих технічних прийомів в настільному тенісі - подача. Вона виконується з різними обертаннями м`яча. Обертання можуть бути в будь-якому напрямку - з верхнім або нижнім, лівим або правим боковим обертанням. Кращими подачами вважаються низькі і короткі подачі, коли м`ячик приземляється в 10 - 15 сантиметрах від сітки. Але в цьому є небезпека: якщо якийсь компонент виконаний мало якісно - хороший суперник зможе «розстріляти» вас з вашої ж подачі. Перше, що важливо під час подачі - стійка. Зігніть коліна для швидкого переміщення туди, куди піде подача. Нахиліть корпус трохи вперед для старту. Не стійте на місці! Друге, спостереження за суперником. Зрозуміти який буде удар - короткий або довгий, повільний або швидкий можна по його замаху, стійці.

Як приймати подачі в настільному тенісі

  • Коли м`яч вискакує за стіл із середньою або довгою, а можливо, закрученої подачі, виконайте пряму атаку з подачі або сильним обертанням відбийте її.
  • Якщо подача коротка, її потрібно відбивати коротко і підрізати. Короткі подачі, особливо якщо обертання слабке або м`ячик відскочив вище, дають можливість атакувати.


Пробуйте і у вас вийде. Найголовніший і єдиний секрет в будь-якому виді спорту - кожне технічна дія виконати сотні разів. Тоді воно стане ідеальним. Тому, якщо хочете навчитися грати - грайте! І як можна частіше. Адже як правильно грати в настільний теніс, ви тепер знаєте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!