» » » Як вибрати тренажер?

Як вибрати тренажер?

Як вибрати тренажер?

Дефіцит руху позначається на стані здоров`я: підвищується вага, дестабілізується тиск і робота серця, задишка починається після декількох сходинок. Чи не єдиним виходом стає придбання тренажера. Вони бувають двох видів: підвищують витривалість (кардіотренажери) і для розвитку сили (силові тренажери). Але такий поділ умовно, тому що і силу, і витривалість розвивають всі тренажери, але в різному ступені.

Як вибрати тренажер для дому?

Перш за все, необхідно визначитися, з якою метою купується тренажер: для підтримки загального тонусу, накачати м`язи або скинути вагу. Чітке уявлення кінцевої мети допоможе Вам осмислено підійти до вибору. Заняття на тренажери повинні приносити не тільки користь, але і задоволення. Від цього буде залежати, з яким настроєм і як часто Ви будете здійснювати підходи до тренажера. Якщо Вам не подобається ходити сходами, то навряд чи будуть приємні і заняття на степпере. А ось любителям довгих піших прогулянок бігова доріжка доставить масу позитивних емоцій.

Також перед тим, як вибрати тренажер, слід вирішити питання про суму, яку Ви готові витратити на його придбання. Чи не стане новиною те, що розкид цін досить великий. І можна купити як прості, так і оснащені за останнім словом тренажери (природно, що і ціна буде відповідна).



Тому непогано було б усвідомити, наскільки принциповим для Вас є наявність всіх цих датчиків, моніторів і таймерів. Якщо питання оплати відпадає, і Ви можете зробити таку покупку, то справа вирішено. В іншому випадку, краще підібрати якісну базову модель без додаткових функцій. За допомогою годин можна навчитися вимірювати пульс самостійно. Найкраще скомбінувати покупку: витратити більшу частину суми на аеробний тренажер (ту ж бігову доріжку) і купити ще гантелі або обважнювачі, для силових навантажень. І будьте впевнені, що ефективність тренувань від цього не постраждає жодним чином.

Запитайте у продавця, який допомагає Вам вибрати тренажер, щодо якості продукції і умов продажу:

  • протягом якого періоду діють гарантійні зобов`язання;
  • яка частота поломок даної моделі тренажера, які відгуки покупців;
  • передбачена можливість повернення покупки в разі, якщо після закінчення короткого періоду часу з`ясуватися, що обрана модель Вам не підходить;
  • яка вартість післягарантійного обслуговування, наявність і віддаленість сервісних центрів, які проводять таке обслуговування.


Можливо, що не всі відповіді будуть містити достовірну інформацію, але більшу частину правди дізнатися все ж вдасться. Головне - треба питати. І не забудьте підібрати будинку місце під тренажер. Крім відповідної за розмірами площі, необхідна наявність розетки і можливість вентиляції повітря.

Як вибрати еліптичний тренажер?

Еліптичні тренажери призначені для імітації бігу зі зниженою навантаженням на суглоби ніг. Перед покупкою слід усвідомити, як часто Ви плануєте його використовувати. Якщо передбачається його щоденне використання, то безумовно потрібен тренажер для середнього рівня підготовки, а якщо заняття на тренажері будуть проходити 3-4 рази в тиждень, то цілком достатньо звичайного рівня підготовки.

Купуючи тренажер, вибирайте модель, яка здатна нести вагове навантаження велику від Вашої ваги кілограм на п`ятнадцять. Це створить необхідний запас міцності, щоб не спровокувати передчасну поломку обладнання. Високим людям (понад 180см) слід звернути увагу на передньопривідні моделі, щоб уберегти свої коліна від можливих ударів об раму. У передньопривідних тренажерів маховик розташований в передній частині, що забезпечує більш вертикальне положення тіла людини під час занять, через зміну еліптичної траєкторії руху. Форма задньопривідних тренажерів більш традиційна для сприйняття. Вони мають маховик і трансмісію, розташовані які в задній частині тренажера. Ще вони відрізняються великою майданчиком для ніг, що дозволяє людині управляти положенням свого тіла в значно більшому діапазоні.

Щоб відчути різницю і визначитися з вибором, Вам достатньо спробувати хоча б раз кожен з тренажерів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!