» » » Як розвести людини?

Як розвести людини?

Як розвести людини?

У всі часи були довірливі люди. Також завжди навколо них крутилися всякого роду аферисти, які бажають отримати легкі гроші. Поступово їх махінації ставали загальновідомими, але це не означає, що кількість афер зменшувалася. Шахраї вигадують хитромудрі схеми, на які трапляються все нові і нові жертви. Зрозуміло, шахрайство є кримінальним злочином, однак зловити шахраїв дуже непросто, тому що багато встигають замести сліди перш, ніж обманутий чоловік зрозуміє, що сталося. Тим більше, не варто сподіватися, що аферист саме у вашому випадку припуститься помилки, адже це досить розважливі і спритні люди, з якими краще не мати ніяких справ.

Найвірнішим способом уникнути неприємностей є поінформованість про те, яким буває "розлучення на гроші" і як діють лохотронщики.

  1. Не потрібно довіряти людям у формі, орієнтуючись тільки на їх зовнішній вигляд, завжди треба питати посвідчення. Поширені ситуації, коли до людини підходять два «поліцейських», з проханням пред`явити документи, а за результатами такої «перевірки» зникає гаманець.
  2. Існують і більш масштабні махінації з перевдяганнями. Наприклад, в магазин заходить «покупець» і розплачується фальшивої купюрою. Продавець реагує на це і тисне тривожну кнопку. Тут же приїжджають люди в погонах і вилучають з каси всі купюри гідності, відповідного фальшивку, і видаляються для проведення експертизи. Справжні правоохоронці з`являються вже після того, як продавець помітить, що провід сигнальної кнопки був свідомо перерізаний.
  3. Поширені розлучення по телефону, коли приємний голос повідомляє в трубку про несподіване виграші в лотерею цінного призу. Однак, щоб його отримати, потрібно заплатити певну суму ...
  4. Часто зустрічаються випадки лохотрону, пов`язані з нерухомістю. Так обмежено дієздатний господар квартири періодично її продає, але угода щоразу зривається. При цьому аванс залишається у шахрая. Також зловмисники можуть зняти квартиру на місяць, підробити прописку і «перездати» її від себе декільком орендарям. Після чого вони зникають, забравши з собою попередні виплати.
  5. Витончені уми злочинців часом змушують встати на слизький кримінальний шлях і братів наших менших: вони дресирують собак, щоб ті виривали сумочки у жінок, і без того переляканих біжить на них тваринам.
  6. У газетах можна зустріти оголошення про цікаву вакансію (наприклад, про роботу за кордоном), але, щоб влаштуватися на роботу, здобувачеві потрібно відправити на запропонований рахунок невелику суму грошей на витрати, пов`язані з трудовим оформленням. Природно ніякої роботи не існує.

Як розводити людей на речі?

Притчею во язицех є продаж непородистих домашніх тварин, яким за допомогою фарб і ножиць надають вид цінних порід.



Іноді для того щоб вивудити якусь суму грошей з перехожих, аферисти влаштовують невелике шоу. Вони представляються працівниками телебачення (місцевого) і говорять, що проводять рекламну кампанію для будь-якої великої суми. Довгий час опитують невдалого перехожого, а потім пропонують купити набір чогось фірмового, що стоїть десятки тисяч, скажімо, всього за 2 000 в якості подяки за участь в рекламній компанії. Людина погоджується і отримує кілька барвистих коробок, в яких вдома виявляє, наприклад, цеглу та макулатуру.



Господарі квартири можуть самі впустити до себе злодіїв, які видають себе за працівників аварійної служби, або, скажімо, Діда Мороза чи інших казкових персонажів напередодні новорічного свята.

Викрадення автомобіля також може статися на очах у власника. Так, до водія, що сидить в машині з відкритим вікном, підбігає хлопчина і смачно плює тому в обличчя. Водій в сказі вискакує з авто з метою обвалити справедливу кару на голову нахабу. Поки він цим займається, його "ластівку" викрадає шахрай.

Ситуацій, в яких можна опинитися жертвою аферистів, сила-силенна. Шахраї вміють прекрасно втиратися в довіру і майстерно використовувати різні психологічні прийоми. Незважаючи на те, що "розлучення на гроші" кримінально караний, завжди знайдуться люди, які бажають отримати легку здобич. Щоб не стати учасником лохотрону, потрібно постійно зберігати пильність і самовладання. Якщо ви будете знати, як розвести людини, ви зможете уникнути ситуації, коли на місці "розвідного" опинитеся ви самі.

Рекомендуємо також ознайомитися з нашими статтями:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!