Де знайти сили?

Де знайти сили?

У житті будь-якої людини настає такий період, коли йому здається, що вантаж навалилися на нього проблем значно перевищує ті сили, які у нього є зараз. Як в цій ситуації не опустити руки? Де знайти сили, щоб впоратися з усіма проблемами? Відповідь: в собі самому, в інших людях, у відпочинку, може бути, в релігії.

Способів знайти сили насправді багато. Вони не є універсальними. Одним людям допомогли одні методи, іншим - інші. Які способи підійдуть особисто для вас, підкаже ваш внутрішній голос. Те, що вам здається ближче, то і застосовуйте.

Уявіть, що ви вже впоралися з ситуацією

Якщо у вас не вистачає грошей, ви втратили роботу, у вас проблеми в особистому житті або з надмірною вагою, уявіть себе в майбутньому, скажімо, через рік. Уявіть себе в ситуації, коли ви вже подолали цю проблему. Випробуйте почуття гордості за себе. Це наповнить вас силами для вирішення непростого завдання вже зараз. Постійно нагадуйте собі про майбутній успіх і про ті відчуття, які ви відчуєте, коли вирішите питання.

Применшити значення проблем

Коли ви думаєте або говорите про проблеми, замість слів "я цього не витримаю" або "це для мене катастрофа" вимовляєте "з`явилося невелике перешкоду у вигляді ...", "для цього мені знадобляться додаткові сили". Погодьтеся, коли ви висловлюєтеся таким чином, проблема здасться більш дрібної і посильної. Згадайте про який-небудь "нерозв`язною" проблеми п`ятирічної давності. Що ви думаєте про неї зараз? Те ж будете думати про нинішніх "катастрофах" через п`ять років.

Надихайтеся прикладом інших людей



Згадайте своїх кумирів або просто людей, що живуть поруч, які вміють стійко справлятися зі своїми труднощами. Хіба їм дано більше сил, ніж вам? Ні, просто вони не розкисають. І ви чиніть їм також. А ще, візьміть публічне зобов`язання перед важливими для вас людьми вирішити проблему до такого-то терміну. Коли у вас опустяться руки, згадайте, кому і що ви обіцяли. І до вас прийдуть нові сили.

Розслабтеся і відпочиньте

Які б складні завдання перед вами не стояли, щодня знаходите мінімум годину - півтори для відпочинку. Зрозумійте, що в стані перевтоми ви все одно нічого не вирішите. Відключіться від проблеми. Погуляйте по парку, почитайте книгу, послухайте музику, поспілкуйтеся з друзями. У людському організмі є величезні резерви для самовідновлення. Просто не перевантажуйте його, дозвольте йому тимчасово розслабитися, згадайте приказку "ранок вечора мудріший". Після відпочинку ви відчуєте в собі нові сили.

Якщо не вдається знайти сили в собі

Коли люди відчувають, що їх власні сили незначні перед проблемами світу, багато хто починає шукати силу більшу, ніж людська. Вони намагаються по-іншому дивитися на навколишній світ і усвідомлюють, що він - не "війна всіх проти всіх". Весь світ в їх відчуттях гармонійно поєднується одним початком, яке надає всього, що відбувається сенс, може бути, поки і недоступний для розуміння. Простіше кажучи, багато хто приходить до Бога і релігії, і там черпають відсутні сили. Так роблять деякі з тих, хто дійсно підійшов до останньої межі (наркомани, злочинці), і кому дійсно необхідна велика кількість додаткових сил, щоб знову твердо стати на ноги. Бога вони усвідомлюють не як караючу силу, карає їх за проступки, а як більш могутнього наставника помічника, що дає їм випробування і разом з ними сили для подолання важких життєвих ситуацій.

Якщо ви дійсно зацікавилися цією проблемою, прочитайте ще статтю Як знайти в собі сили.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!